KakanjLive | Petak, 03.07.2020. godine

Održan četvrti Shotakan Kup u organizaciji kluba Rei

04.03.2019. - Na turniru koji je održan u dvorani na Bilimišću učešče je uzelo 330 takmičara iz 11 klubova iz BiH, Albanije i Makedonije, a Kakanjci Laida Ganibegović i Našid Velispahić su proglašeni najboljim takmičarima na turniru u svojim kategorijama.

U organizaciji karate kluba ''Rei'' u Sportskoj dvorani na Bilimišću u Zenici u nedjelju 3.marta 2019. godine održan je četvrti Shotokan Kup – Zenica 2019. Turnir je okupio 330 takmičara, a čak 163 učenika je bilo iz kluba domaćina, karate kluba Rei.

Pored kluba Rei na turniru su nastupili i Lokomotiva (Brčko), Stari Grad (Mostar), Semih (Mostar), Derventa, Modriča, Drvar i Sochin (Banja Vrućica), dok su na turniru nastupila i dva kluba iz Albanije i jedan iz Makedonije, pa je zenički turnir dobio i predznak međunarodnog.

Turnir je održan u prelijepom ambijentu dvorane na Bilimišću, a nakon višesatnog takmičenja najviše medalja je osvojio domaći tim, Rei – ukupno 120. Najuspješnijim takmičarima turnira u seniorskoj konkurenciji su proglašeni Našid Velispahić (Rei) koji je osvojio dvije zlatne medalje i Danijela Cvijanović (Sochin) sa tri zlatne i jednom srebrenom medaljom. U kategoriji mladih takmičara najuspješniji su bili Laida Ganibegović (Rei) sa tri zlatne medalje i Nedo Stanković (Modriča) sa dvije zlatne medalje.

-Zahvalio bih se brojim prijateljima koji su pomogli da se održi četvrti Shotakan kup u organizaciji našeg kluba. Hvala i prijateljima gostima koji su uveličali turnir, a posebno hvala gostima iz Albanije i Makedonije koji su ''prevalili'' dug put kako bi danas bili naši gosti. Iz godine u godinu ovaj turnir je sve masovniji, a vjerujem da će naredni biti još ljepši i sa mnogo više takmičara, rekao je trener Eldin Džulić nakon turnira za naš portal.

Karate klub Rei će u aprilu proslaviti sedam godina postojanja, a trenutno je jedan od najuspješnijih karate klubova u BiH. Danas ovaj klub broji preko 300 aktivnih članova u devet sekcija u Kaknju i Zenici. Za takmičare ovog kluba nema odmora, jer već 17. marta slijedi međunarodni turnir u Brčkom.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u