KakanjLive | Nedjelja, 05.07.2020. godine

Održana utrka za Amela Tuku

02.08.2016. - Evelin Pipo, Hana Trako i Ahmed Smolo, svako u svojoj kategoriji pobjedom obilježili utrku za Amela

Trka podrške za Amela Tuku na 800 metara od kružnog toka kod Sahat kule do Centralne pozornice, održana je u planiranom terminu i u više kategorija.

utrka_pobjednikEvelin Pipo, Pobjednik u seniorskoj konkurenciji

U kategoriji seniora prvo mjesto je Evelin Pipo, drugo Evelin Piljug, a treće Aldin Muflizović.

- Nisam očekivao pobjedu. Došao sam da revijalno istrčim ovu utrku kao podršku našem Kakanjcu koji je postigao veliki rezultat u svijetu i Evropi i otišao na Olimpjadu da predstavlja naš grad i našu državu. Želim mu puno srećem i naka donese neku medalju, rekao nam je pobjednik Evelin Pipo, koji je inače stanovnik Donjeg Kaknja.

utrka_mufleAldin Muflizović, ponosan na grad i želi da Amel bude prvi bh. sportista sa olimpijskom medaljom

Sportisti su dali poseban pečat ovoj utrci a jedan od njih je i kapiten Košarkaškog kluba Kakanj Aldin Muflizović, koji nam je rekao koliko ga je želja da Amel osvoji medalju u Riju, motivisala za utrku:

- Prijavio sam sa kao podrška Amelu koji je u Riju na Olimpijskim igrama.Učešćem u ovoj trci izražavam veliku želju da Amel tamo osvoji medalju kao prvi bh. sportista koji će u tome uspjeti. Utrka i Kakanjski dani su odlično organizovani i veliko mi je zadovoljstvo što sam kao Kakanjac, dio ovog grada.

U kategoriji djevojčica prvo mjesto osvojila je Hana Trako, drugo mjesto osvojila je Klara Jozanović, a treće mjesto Sara Pezer.

U kategoriji dječaka do 15 godina prvo mjesto osvojio je Ahmed Smolo, drugo Almin Salkić, a treće Denis Crnović.

A.B./KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u