KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

OKI 92 pobijedio za zlatnu sredinu

09.04.2017. - U trećoj utakmici nastavka ovosezonskog takmičenja OKI Kakanj 92 zabilježio drugu pobjedu za učvršićivanje pozicije u zlatnoj sredini prvenstvene tabele

okisabidom

Nakon tri odigrana kola proljetnog dijela sezone, OKI Kakanj 92 je ubilježio jedan poraz i dvije pobjede. Poraz je zabilježen u susretu sa prvoplasiranom ekipom Maglaj-Index, dok su na domaćem terenu pobjedili Bosnu iz Zenice i IOK Tigar iz Banovića.

Pobjeda nad ekipom IOK Tigar iz Banovića je zabilježena tokom vikenda u sali Gimnazije Muhsin Rizvić, protiv direktnog rivala za zadržavanje statusa Prvoligaša rezultatom 3:0, a značajna je i po tome što je Kakanj sa ova tri boda sada ispred svojih konkurenata iz donjeg dijela prvoligaške tablice i sigurno drže sredinu, odnosno šesto mjesto, obzirom da je i Igman iz Hadžića doživio poraz i ostao na 13 bodova.

Prvi set se igrao poen za poen, dok je značajnija prednost za kakanjske odbojkaše zabilježena pri rezultatu 14:10, da bi nakon 21:18 gosti se približili i na 23:21, a konačni rezultat prvog seta glasio je 25:22 za kakanjce.

Drugi set gosti dobro otvaraju i vode sa 6:10, da bi do promjene u vodstvu došlo pri rezultatu 16:14 za domače. Gosti ponovi dolaze do prednosti od 17:18, a igrači OKI Kaknja ipak i ovaj set dobijaju uz veliku borbenost rezultatom 25:20.

Treći set i ujedno najborbeniji i najatraktivniji, uz malo i nervozniju igru, posebno igrača iz Banovića. Rezultat se mijenjao iz poena u poen sve do samog kraja kada gosti vode 20:22. Domaći igrači uspjevaju doći do poravnanja 22:22, a gosti poravnavaju na 25:25 i stižu u vodstvo od 25:26. Kod izjednačenja 26:26 gosti imaju jedan loš prijem i Kakanjci stižu u prednost od 26:27, da bi na kraju i došli do pobjede od 26:28 i u konačnici 3:0 po setovima.

- Ulazimo u ciklus utakmica sa direktnim rivalima za opstanak u ligi, jedna od njih je danas poražen u Kaknju, slijedi nam gostovanje u Čelić kod istoimene ekipe, a potom čekamo Igman iz Hadžića kojem trenutno bježimo tri boda. Nadamo se da nakon predstojeća dva kola možemo reći da smo u sigurnoj luci, a onda nas čeka organizacija XXIII turnira Šehidi Kaknja 2017, u sklopu manifestacije Popova Luka, te još jedan težak meč sa ekipom iz Brčkog, koja pretenduje za ulazak u viši rang.Ići ćemo iz utakmice u utakmicu, a sa ovakovom disciplinom u igri i zalaganjem rezultat nebi trebao izostati, a vjerujem da nam se loš dan neće ponoviti kao onaj prije sedam dana u Maglaju, istakao je trener ekipe Hajrudin Zekić.

OKI KAKANJ 92 - IOK TIGAR BANOVIĆI 3:0
(25:22 25:20 28:26)

OKI Kakanj 92: Mukades Trako,Nermin Plasto,Emir Zečević,Ševko Imamović,Hariz Dautbašić,Samir Mehinović,Jasmin Haračić,Mirnes Kovač,Haris Čišija,Abdel Fazlić,Almin Mašić,trener Hajrudin Zekić
IOK Tigar Banovići: Nuraga Beširović,Munever Rizvanović,Senudin Ituškić,Redžo Kadrić,Esmir Akšimović,Samir Imamović,Asmir Šarić,Nijaz Hodžić,trener igrač Samir Imamović
Sudijski par: Armin Mujkić iz Zenice i Asad Omerović iz Sarajeva.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u