KakanjLive | Četvrtak, 16.07.2020. godine

OKI Kakanj sezonu otvorio pobjedom

07.10.2019. - Na otvaranju sezone Prve lige BiH u sjedećoj odbojci u Kakanjskoj Gimaziji sastali su se stari rivali OKI Kakanj i Tigar iz Banovića.Kakanjci su ubilježili tri boda uz jako dobro pruženu partiju

okikakanjban

Tokom cijelog susreta kakanjski odbojkaši su dominirali, posebno u prvom setu koji su riješili u svoju korist 25:13. Konstantno vodstvo imali su i u drugom setu,jer je rezultat na drugom tehničkom tajmautu glasio 16:13, a do kraja seta gosti su ubilježili još samo četri poena, tako da je ovaj set završen 25: 17 i vodstvo OKI Kakanj u ovom meču 2:0.

Da su u ovom meču više željeli pobjedu i djelovali sviježije, odbojkaši iz Kaknja, vidi se i iz činjenice da su gosti iz Banovića prvi put došli u vodstvo tek u trećem set kod rezultata 2:3. Nastavak je uglavnom bio u igri poen za poen do rezultata 15:15, kada Kakanjci na drugi tehnički odlaze sa prednošću od 16:15. Do kraja seta su dozvolili gostima iz Banovića da ostvare još tri poena , i ovaj set je završen 25:18.

- Utakmica je bila fer i korektna, kao i svaka kada su upitanju ova dva kluba. Gostima iz Banovića su nedostajala dva igrača, dok smo mi bili uskračeni za Nermina Plastu radi radnih obaveza. Moji odbojaši su djelovali svježije i željeli su pobjedu u rudarskom derbiju što su većom borbenošću pokazali i na terenu.Ovoje tek prvo kolo. Pred nama je još veliki broj utakmica i izazova, a nadamo se da ćemo ovu polusezonu završiti sa većim brojem bodova u odnosu na prošlu godinu.Slijedi nam utakmica sa jako dobrom Neretvom iz Mostara u narednom kolu, a subotu 12.10 i Kantonalno prvenstvo u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom koje će se održati u Varešu, izjavio je Hajrudin Zekić.

okibanovici

OKI KAKANJ 92 - IOK TIGAR BANOVIĆI 3:0
(25:13, 25:17, 25:18)

Sala Gimnazije „Muhsin Rizvić“ u Kaknju. Prvo kolo Prve lige Bih u sjedećoj odbojci. Sudije: Orhan Delibašić i Jasmin Mahmić oba iz Zenice.
OKI KAKANJ 92: Jasmin Haračić, Mukades Trako, Emir Zečević, Samir Mehinović,Malik Brkič, Mirnes Kovač, Elvedin Beganović, Ševko Imamović, Abdel Fazlić, Almin Mašić. Trener Hajrudin Zekić.
IOK TIGAR BANOVIĆI: Mujaga Bešović, Ibrahim Delić, Sehudin Huskić, Redžo Kadrić, Edis Lačić, Nijaz Hodžić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u