KakanjLive | Nedjelja, 05.07.2020. godine

Općini Kakanj uručen certifikat BFC SEE

24.10.2019. - Načelniku Općine Kakanj Aldin Šljivo, certifikat je primio na svečanosti u Budvi

budvasljivoNačelniku Općine Kakanj Aldinu Šljivu u Budvi, na Konferenciji o ekonomiji – Montenegro 2019: „Sinergija – ključ uspjeha Regiona“, u prisustvu eminentnih ličnosti iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore, svečano je uručen prestižni BFC SEE certifikat (Business Friendly Certification South East Europe – Certifikat o povoljnom poslovnom okruženju).

Povodom uručenja certifikata načelnik Šljivo je ukazao na zasluge svih aktera koji su radili na ispunjavanju kriterija za dobijanje certifikata.

- Ovaj prestižni certifikat preuzeo sam kao načelnik u ime kompletnog tima, te u tom smislu želim ukazati na zasluge prethodnog načelnika Nermina Mandre, Službe za privredu, urbanizam i zaštitu okoline na čelu s Mirzom Fazlićem, te službenika i članova tima koji su vrijedno radili na ispunjavanju kriterija za dobijanje certifikata. Meni kao načelniku predstavljala je čast činjenica da je Općina Kakanj na lijep način predstavljena pred eminentnim privrednicima i institucijama. Naša obaveza je da na bazi stečenog prestižnog BFC certifikata još više, upornije i ustrajnije radimo na unapređenju kvaliteta rada administracije u smislu kvalitete usluga koju pružamo privredi. Na tom planu mi radimo svakodnevno kroz uvođenje brojnih inovacija poput sistema E-općina, ali i kroz brojne sastanke i saradnju s privrednicima. Sa takvim predanim radom nastavljamo i u budućem periodu, rekao je načelnik Šljivo.

Program certifikacije općina s povoljnim poslovnim okruženjem je instrument koji omogućava ocjenu kvaliteta lokalnih zajednica u pogledu investicionih potencijala, infrastrukture, usluga i informacija koje nude potencijalnim investitorima i postojećoj privredi.

Općine koje uspiju da ispune uslove za sticanje BFC SEE certifikata se pozicioniraju kao najnaprednije lokalne samouprave u regionu, čime se kvalifikuju za podršku nacionalnih i međunarodnih institucija i donatora, uz aktivnu promociju na regionalnom i međunarodnom nivou.
BFC SEE certifikat je priznanje i obaveza za bržu i efikasniju administraciju, kvalitetnije pružanje usuga prije svega privrednim subjektima i investitorima, bolje investicione rezultate odnosno sve ono što utiče na kvalitet povoljnog poslovnog okruženja.

Proces certifikacije je počeo u septembru 2017. godine u vrijeme kada je dužnost načelnika Općine Kakanj obavljao Nermin Mandra, a nastavljen je, istim intenzitetom, i nakon što je za načelnika Općine Kakanj izabran Aldin Šljivo.

Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u