KakanjLive | Utorak, 11.08.2020. godine

Originalna Press najava Ludila u dvoje

25.04.2017. - Konferencijom za novinare, pod vedrim nebom, u parku Doma kulture najavljena nova premijera kakanjskog Dramskog studija, pripremljena profesionalnim glumačkim snagama, domaćim sa Mirzom i Mirzom, uz gošću Aidu Bukva

Neobično, originalno i vrijedno pažnje, svakako je održavanje konferencije za novinare, na otvorenom u parku Doma kulture, pod vedrim nebom. Ka da su protagonisti nove kakanjske premnijere, htjeli pokazati koliko su kretivni i originalni. Uostalom, navužikli smo na inovacije iz Kulturno sportskog centra Kakanj i uvijek se pitamo, šta je sljedeće čime će nas iznenaditi i oduševiti. Vrlo vjerovatno da će to biti premijera pozorišne predstave “Ludilo udvoje”. 

Na press konferenciji predstavnicima medija obratili su se direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo, režiser i glumac u predstavi Mirza Mušija, glumica u predstavi Aida Bukva i glumac u predstavi Mirza Bajramović.

Priprema ovog pozorišnog komada trajala je tri mjeseca, a ovom predstavom će biti otvoren bogat program obilježavanja 50 godina rada i postojanja JU KSC Kakanj.

-Odlučili smo da ova predstava ima veći budžet u odnosu na ostale koje su rađene u sklopu Ustanove upravo zbog obilježavanja 50 godina rada kako bi to bio poklon našim sugrađanima. U predstavi su uključeni domaći kadrovi potpomognuti bh. glumicom Aidom Bukvom. Još igraju Mirza Mušija, Mirza Bajramović, a režiju potpisuje Mirza Mušija budući da je iznio najveći teret oko pripreme ove predstave, rekao je u svom uvodnom obraćanju direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo.

Režiser „Ludila u dvoje“ Mirza Mušija je u svom obraćanju rekao:

-Predstava čija će premijera biti sutra, mene je isprovocirala na način da sam prepoznao aktuelnost trenutka. Za realizaciju projekta bila nam je potrebna pomoć sa strane jer je ovo ipak dosta zahtjevnije od onoga što smo do sada radili. Željeli smo da predstava bude u pravom smislu te riječi - profesionalna. Nije bilo lako, budući da nam je Aida iz Sarajeva, pa smo probe radili i u Sarajevu i u Kaknju i stalno smo morali pronalaziti određene kompromise.

U predstavi je predstavljen sredjnovječni par, svako zaljubljen u svom svijetu. Lišen istinske komunikacije, osuđeni jedni na druge, u stalnom sukobu oko trivijalnih stvari, dok oko njih bijesni rat i prijeti da sruši njih i njihov davno izgubljeni mali svijet. Glumica, Aida Bukva kaže da je ovo obična priča o bračnom paru:

-Ovo je priča o običnom bračnom paru. Muškarcu sa svojim muškim principima koji je osuđen na svoju suprugu koja je čangrizava i sve mu prebacuje. To je priča o običnom paru koji ne mogu da izađu vani, ne mogu da izađu iz svojih koža i ne mogu da napuste jedno drugo. Predstavlja svakodnevnicu u kojoj ležimo na tempiranoj bombi. Predstava je ljudska priča sa elementima komedije i svakako vrijedna pažnje.

U predstavi glumi još jedan Kakanjac, Mirza Bajramović koji ima ulogu vojnika:

-Moja epizodna uloga vojnika u ovoj predstavi upotpunjuje cijelu priču i predstavlja ono što mi danas živimo. Izuzetno mi je drago što je Kakanj pronalazi put za realizaciju pozorišnih predstava. Ovo je još jedna u nizu i siguran sam da će ih biti još mnogo.

Predstava “Ludilo udvoje” bit će premijerno prikazana u Domu kulture Kakanj u srijedu 26.04.2017. godine sa početkom u 19,30 sati u Domu kulture. Ulaznice po cijeni od 7,00 KM za ovu predstavu je moguće kupiti na info pultu u Muzeju Kaknja svakim radnim danom od 7:30 do 15:30 sati, a poslije radnog vremena moguća je kupovina ulaznica i u kultnom školskom centru Europa.

 

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u