KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Otvorila Salon vjenčanica uz pomoć Općine

18.04.2016. - Naša sugrađanka, Enesa Omerović, u blizini vrata BIRO-a za zapošljavanje na koja je često kucala, otvorila, uz pomoć Općine, vrata vlastitog malog biznisa

vencanicePress Općine Kakanj

Tokom 2015. godine u Matičnom uredu u Kaknju zabilježeno je 280 vjenčanja. Radi se o rekordnom broju vjenčanja promatrajući sve poslijeratne godine. Ovakav trend je bio znak jednoj mladoj osobi iz Kaknja, koja može poslužiti kao primjer, da pokrene vlastiti biznis. Naša sugrađanka, Enesa Omerović je, uz pomoći podsticajnih sredstava Općine Kakanj, kroz projekat “Pokreni svoj posao u Kaknju”, otvorila salon vjenčanica na adresi: ulica Alije Izetbegovića bb, Lamela B (u blizini BIRO-a za zapošljavanje).

Tako je Enesa umjesto stalnih dolazaka na vrata obližnjeg BIRO-a za zapošljavanje otvorila vrata svog vlastitog malog biznisa u obliku Salona vjenčanica “Nancy” i takav primjer može poslužiti mnogim mladim ljudima.

U ponudi Salona “Nancy” imate priliku vidjeti, iznajmiti, ali i kupiti svečane haljine i vjenčanice, a bavi se i izradom cvjetića za kićenje, svatovskih maramica, ukrasa za kosu, šlajera (velovi) različitih dužina, buketa za mladu (bidemajeri) i svih pratećih detalja za vjenčanje. Salon se bavi i organizacijom i ukrašavanjem prostora za vjenčanje.

“Kod nas možete i naručiti vjenčanicu/haljinu iz kataloga, a pružamo i usluge šivenja, sve po želji i potrebi kupca. Ljubazno i iskusno osoblje će vam zasigurno pomoći pri odabiru ili kreiranju željenog modela”, poručuju iz Salona vjenčanica “Nancy”.

PRESS OPĆINE KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u