KakanjLive | Subota, 11.07.2020. godine

Pero Tunjić i Faruk Smaka pobjednici šahovskog turnira

04.08.2017. - Šahovski klub ''Mgm farm'' je i ove godine u okviru kulturno-sportske manifestacije ''Kakanjski dani'' uz pomoć Općine Kakanj organizovao turnir kojem se odazvalo čak 30 takmičara. Turnir je igran po sistemu Švajcarca, sedam kola sa tempom igre po 10 minuta. Pero Tunjići Faruk Smaka su nakon sedam kola turnir završili s apo šest bodova.

Peti dan kulturno-sportske manifestacije ''Kakanjski dani 2017'' donio je bogat sportski sadržaj. Tako su organizovani turniri u stonom tenisu, biciklistička trka i šahovski turnir.

Šahovski turnir je održan u organizaciji šahovskog kluba''MGM farm'' i Općine Kakanj, a i ove godine je privukao veliku pažnju kako vrsnih majstora ove drevne igre, tako i onih najmlađih, pa je na ovogodišnjem turniru bilo čak 30 učesnika. Direkor ovog turnira bio je profesor Muhamed Erović, dok su sudije na turniru bili Belmir Miskić i Enver Muratoić.

Senad Sejmenović

-Želimo što više promovisati ovu drevnu igru, a posebno nam je drago što iz godine u godinu sve više privlačimo pažnju onih namjlađih. Igramo po sistemu Švajcarca, sedam kola, tempo igre 10 minuta. Malo je ubrzan tempo, ali zbog vremena koje je sparno moramo tako da igramo. Hvala našem sponzoru i općinskom načelniku koji u velikoj mjeri podžavaju naš rad, a posebno rad sa mlađim naraštajima, rekao je u izjavi za KakanjLive sekretar kluba ''MGM Farm'' Senad Sejmenović.

Nakon sedam kola pobjednik ovogodišnjeg turnira u šahu je Pero Tunjić sa šest bodova, koliko je imao i drugoplasirani Faruk Smaka. Na trećem mjestu je zavšio Salko Bjelopoljak sa 5.5 bodova, dok je četvrto mjesto pripalo Senadu Sejmenoviću sa pet bodova. Peto mjesto podijelili su Samir Hajdarović, Hazim Mahmutspahić, Muhamed Erović, Anel Šahinbegović i Elvedin Čobo. Vrijedi napomenuti kako je na turniru nastupila i jedna djevojka, a riječ je o Mariji Grgić koja već godinama učestvuje na ovim turnirma. Organizatori su i ove godine za najbolje takmičare obezbjedili vrijedne nagrade.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u