KakanjLive | Srijeda, 08.07.2020. godine

Pet članova TK NUR u reprezentaciji BiH

11.09.2019. - Na 21.Balkanskom prvenstvu, koje se održava 14. i 15.septembra u Bugarskoj, u reprezentaciji Bosne i Hercegovine nastupit će pet članova taekwondo kluba „NUR“Kakanj, među kojima su dva kadeta, Anes Kovač i Anes Ćosić, dvije juniorke, Emra Helja i Lamija Paučinac, te senir Evelin Piljug

reprezentativcinurReprezentativci TK Nur s trenerom Fejzićem

U glavnom gradu Bugarske, Sofiji, 14. i 15.septembra, bit će održano 21.Balkansko prvenstvo pod nazivom „Taekwondo Balkan Championship“. Na ovom prestižnom turniru učestvovat će najbolji takmičari iz raznih klubova balkanskog poluotoka.Prijavljeno je oko 700 takmičara koji dolaze iz 76 različitih klubova iz 12 balkanskih zemalja.

U sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine nalazi se i pet takmičara TK „NUR“ Kakanj i to;
- Anes Ćosić – 41 kg (kadet)
- Anes Kovač -45 kg (kadet)
- Lamija Paučinac -51 kg (juniorka)
- Emra Helja – 49 kg (juniorka)
- Evelin Piljug – 80 kg (senior)

U Taekwondo klub „NUR“ su presretni uvrštavanjem svojih članova u državnu reprezentaciju. Borci su se intenzivno pripremali i trener Halim Fejzić očekuje da će se njihov trud isplatiti i da će postići zapažene rezultate i u najboljem svjetlu prezentirati našu Općinu i Bosnu i Hercegovinu.
Našim borcima želimo mnogo sreće na ovom prestižnom takmičenju. Posebno se zahvaljujemo općinskom načelniku Aldinu Šljivi na podršci, koji je prepoznao naš rad- naveli su iz kluba.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u