KakanjLive | Srijeda, 21.10.2020. godine

Peta pobjeda odbojkaša Kaknja

16.11.2018. - U šestom kolu Premijer lige BiH, odbojkaši Kaknja na gostovanju u Loparama porazili novog premijerilagašu, ekipu Majevice rezultatom 3:1 i zadržali drugo mjesto na tabeli

DSC03834

Nakon osvajanja naslova pobjednika Kupa Federacije BiH, odbojkaši Kaknja su na gostovanju u Loparama porazili domaćeg premijerligaša Majevicu. Izabranici trenera Aganovića opravdali su ulogu favorita i za samo 84.minute savladali borbenu ekipu Majevice, koju s klupe predvodi bivši reprezentativac i prvotimac Kaknja Dalibor Milić,a na popziciji korektora igra Milan Boršner, također bivši igrač Kaknja.

 U prvom setu, koji je trajao 24.minute, igrači Kaknja uložili dosta napora da kraju stignu do  dva poena razlike(25:23) i povedu sa 1:0. Nošeni podrškom svojih navijača domaći su u drugom setu zaigrali mnogo bolje i ostavili Kakanjce na samo 19 osvojenih poena(25:19) i stigli do izjednačenja. Međutim, bilo je to sve što su domaći postigli u ovom susretu jer su izabranici trenera Aganovića treći set dobili ekspresno, za samo 16 minuta (25:12). U  četvrtom , odlučujućem setu, domaći su pružili nešto jači otpor, ali nedovoljno da zaustave Švabine ulene koji su i ovaj set riješili u svoju korist(25:21) i stigli do zaslužene pobjede.

Bila je ovo peta pobjeda odbojkaša Kaknja koji su zadržali drugo mjesto na tabeli i ostali u potjeri za vodećom Mladosti.

-Teška utakmica, uslovi neuslovni jer je sala bez grijanja.Ovo su nam veoma važni bodovi. Čestitam igračima na zalaganju i ozbiljnom pristupu.Istakao bi mladog Muhameda Begića koji je odgovorio zadatku i uspješno zamijenio  povrijeđenog prvog tehničara Fejzovića, izjavio je trener odbojkaša Kaknja Almir Aganović, koji nije mogao računati na usluge najnovijeg pojačanja Nebojše Januzovića, koji još nije stekao pravo nastupa.

Majevica(Lopare)-Kakanj 1:3

Sportska sala Osnovne škole“Majevica“ u Loparama. Gledalaca 300. Sudije:Srđan Cvijanović(Modriča) i Adnan Abadžija(Ilijaš).Prvenstvena utakmica 6.kola Premijer lige. Rezultat po setovima: 23:25, 25:19, 12:25, 21:25.

MAJEVICA: Miljanović, Stoković, Bijelović, Mijatović, Živković, Đukić, Tomić, Savić, Radić, Poletan, Lukić, Milan Boršner. Trener:Dalibor Mičić.

KAKANJ 78: Begić, Hadžić, Milovanović, Krivokapa, Šljivo, Fazlić, Ružić, Zenović, Fejzović, Vehab, Filipaš, Mustafić. Trener:Almir Aganović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u