KakanjLive | Ponedjeljak, 03.08.2020. godine

Pogon Haljinići pobjednik rudničkih igara

22.12.2015. - Poslije takmičenja u pet sportskih disciplina, takmičari Haljinića osvojili najviše bodova

sport_rmuSa takmičenja u malom nogometu

Povodom Dana rudara u kakanjskom Rudniku, u organizaciji Rudničkog odbora Sindikata, organiziraju se Rudničke sportske igre. Sve počne rano, jutrom, već u osam sati takmičari su u Sportskoj dvorani.I ovoga puta,m kao i svih prethodnih godine igre zvanično otvorenim proglasio je direktor Rudnika.

Igre su se odvijale na više borilišta i u sljedećim disciplinama: šah, pikado za žene, streljaštvo, stoni tenis i mali nogomet.

Sveukupni pobjednik ovogodišnjih sportskiu igara Rudnika Kakanj je Pogon Haljinići. Po disciplinama prva mjesta su osvojili: Pogon Seperacija u šahu, a najbolji šahista je Selver Penjo. U Pikadu za žene, prvakinje su sa Pogona Održavanje, a najbolja takmičarka je Mirsada Beganović. U Streljaštvu, prvo mjesto je pripalo Pogonu Haljinići, a najbolji pojedinac je Selman Rustempašić. U stonom tenisu najbolja ekipa je sa Pogona Haljinići, a najbolji stonoteniser je Rasim Ibrahimspahić. U najmasosvnijoj i najprivlačnijoj discviplini, malom nogometu prvaci su sa Pogona Haljinići. Za najboljeg malonogometaša proglašen je Arnel Kumbara.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u