KakanjLive | Nedjelja, 05.07.2020. godine

Polumaraton Pet škola za udžbenike i školski poribor

22.08.2019. - Kakanjski rekreativci će za nabavku udžbenika i školskog pribora učenicima trećih i četvrtih razreda osnovne škole trčati polumaraton pod nazivom Pet škola. Ovo je pozivnica za podrška ove humanitarne akcije upućena privrednim subjektima. Pored tog, sa istim humanitarnim ciljem, fizičkim licima i svojim prijateljima rekreativci će prodavati kilometre polumaratona u Rami

kilometar-zivota
Kakanjski rekreativci je neformalna grupa građana Kaknja koji se bave rekreativnim trčanjem, a čine je: Admir Zec, Armin Husika, Aid Muflizović, Eldin Omeragić i Esmin Brodlija. Ekipa trči pod logom "Kilometar života" i učešće na većini utrka je humanitarnog karaktera, i to na način da prodajom kilometara prikupljamo novac za liječenje i socijalno ugrožene.

Kilometri Rame za prijetelje i fizička lica


Ova ekipa će kao i prošle godine nastupit na polumaratonu u Rami, te će time povodom napraviti jednu veliku humanitarnu akciju. Možda ste već upoznati s tim da smo prošle godine trčali za naše prvačiće, te smo skupili 2.100,83 KM, ali su ove godine Općina Kakanj, te firma MojSan obezbijedili udžbenike za iste. Ove godine mi trčimo za socijalno ugrožene učenike III i IV razreda. Akcija je organizovana u dva dijela. Prvi je onaj koji se tiče Ramskog polumaratona, gdje svoje kilometre prodajemo prijateljima, poznanicima i svim drugim ljudima koji žele da podrže ovu akciju. Novac će biti iskorišten za kupovinu osnovnog seta udžbenika za socijalno ugroženu djecu.

Kilometri Pet škola za pravna lica

Drugi dio akcije namjenjen je za privredne subjekte općine Kakanj.
Kakanjski rekreativci će 09. septembra u ime subjekata koji podrže akciju trčati polumaraton (21 km) pod nazivom „Pet škola“, i to na način da ćemo trčati pored pet osnovih škola u našoj općini (O.Š. Mula Mustafa Bašeskija, O.Š. Hamdija Kreševljaković, O.Š. Ahmed Muradbegović, O.Š. 15 April i O.Š. Omer Mušić).

Kilometar 50 maraka


Pozivamo vas da podržite ovu našu aktivnost kupovinom jednog kilometra po minimalnoj cijeni od 50 KM, dok maksimalna cijena ne postoji. Svi pravni subjekti koji podrže akciju bit će promovisani putem naših facebook profila, a njihov logo će biti ispisan na majicama u kojim će ekipa trčati polumaraton „Pet škola“ (majice će biti obezbjeđene i urađene od strane samih trkača). U izvještaju o rezultatima akcije bit će navedeno ko je sve podržao akciju, bez pojedinačnih iznosa, a izvještaj će biti proslijeđen lokalnim medijima.

Kako uzeti učešće?


Prvi korak - Potrebno je da na navedeni mail ili broj telefona potvrdite da želite podržati akciju, i sa koliko novca.
Drugi korak – Dobit ćete predračun iz knjižare NOVELA d.o.o Kakanj.
Treći korak – Uplatiti planirani iznos po predračunu ( žiralno ili predati novac nosiocima akcije).
Četvrti korak- Dobit ćete račun za kupljene udžbenike.

Izvještaj o ukupnom iznosu sredstava prikupljenih ovom akcijom sa potpisom direktora škole i nosioca akcije bit će dostavljen nakon podjele udžbenika.
Akcija traje do 01.09. a više informacija možete saznati kod Esmina Brodlije, jednog od nosioca akcije: brodlija_e@email.com Tel: +38761 361 863

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u