KakanjLive | Subota, 24.10.2020. godine

Poraz odbojkaša Kaknja protiv Jedinstva

06.10.2019. - U derbiju 1.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, odbojkaši brčanskog Jedinstva porazili ekipu Kaknja s rezultatom 3:1 i najavili ambicije veće od prošlosezonskih

OK_Kkakanj
Na otvaranju nove prvenstvene sezone, u dvoboju starih rivala, koji je trajao 94.minute, više uspjeha imali odbojkaši Jedinstva. Igrači Kaknja veći otpor pružili samo u prva dva seta. Prvi su izgubili 25:20, dok su u drugom zablistali punim sjajem i riješili u svoju korist , s uvjerljivih 25:14! Nažalost, u trećem setu su potpuno zatajili i Brčaci su im se revanširali punom mjerom (25:17). Najviše uzbuđenja bilo je u četvrtom setu, koji je trajao 25 minuta. Vodila se velika borba, na kraju su više sreće i bolju koncetraciju imali domaći igrači i stigli do pobjede.

U ekipi Kaknja nije bilo srednjeg blokera Armina Šljive, dok su domaći igrali u kompletnom sastavu, koji je u odnosu na prethodnu sezonu jači i kvalitetniji. Ovom pobjedom Brčaci su najavili ambicije veće od prošlosezonskih.

MOK Jedinstvo- „Kakanj 78“ 3:1
(25:20, 14:25, 25:17, 25:21)

Sala Gimnazije u Brčkom.Gledalaca 250. Sudije: Siniša Ovuka (B.Luka) i Mirza Bašić(Lukavac).Delegat/kontrolor: Milenko Marić(B.Luka).
MOK“JEDINSTVO“: Joca Đurić, Saša Plavšić, Đorđe Ganilović, Radoslav Ćuk, Srđan Marković, Marko Maksimović, Velibor Vuković, Stefan Mirković, Aldin Oković, Srđan Kojadinović, Luka Stanković, David Balać. Treneri: Nedžad Karamustafić i Miloš Mitrović.
OK“KAKANJ 78“: Džemil Jelačković, Marko Milovanović, Muris Krivokapa, Edin Mehić, Adin Fazlić, Danilo Ružić, Bahrudin Zenović, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić, Armin Vehab, Ramiz Begić. Treneri: Almir Aganović i Mirza Demir.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u