KakanjLive | Ponedjeljak, 03.08.2020. godine

Poraz Rudara u Orašju

04.05.2019. - Nogometaši Orašja identičnim rezultatom revanširali su se igračima za jesenji poraz u Kaknju i sa tri nova boda stigli do pete pozicije na kojoj su do ovog kola bili izabranici trenera Mirnesa Buze

rudarvisoko

Nakon uvjerljivog poraza u Mostaru, Zeleno-crni su se i sa drugog uzastopnog gostovanja vratili poraženi. Oslabljena momčad Rudara uspjela je prvih pola sata izdržati pritisak domaćih, ali je Amir Bekan kapitulirao u 30.minuti kada je mladi Marko Živković postigao vodeći pogodak. U prvoj minuti sudačke nadoknade domaći su preko Kenana Lugavića udvostručili vodstvo i već tad je bilo jasno da će „Labudovi“ slaviti.

Trener Rudara Mirnes Buza u svlačionici je ostavio nedovoljno oporavljenog štopera Adisa Goraliju i napadača Mirzu Šubu,a šansu su dobili mladi Mustafa Mušija i iskusni Bajro Spahić. Došlo je do određenih rotacija u formaciji i Zeleno-crni su djelovali organizovanije, bili čak i premoćniji.Ipak, u 75.minuti brzonogi ZvonimirMikić uspijeva umaći odbrani Rudara i postići pogodak i definitivno potvrditi pobjedu svog tima. U finišu su igrači Rudara uspjeli preko Mustafe Mušije postići počasni pogodak i ublažiti poraz, ali ne i postići nešto više.
Osjetio se izostanak trojice standardnih igrača , štopera Fadila Čizmića i Denisa Cane zbog akumuliranih žutih kartona i ozlijeđenog kapitena Belmina Kobilice.Obzirom da su Cana i Kobilica dva nominalna vezna igrača, trener Buza izuzev mladog Subašića nije imao u postavi klasičnog graditelja, što se itekako odrazilo na igru i stvaranje prilika.
Igrači Orašja revanširali su se Rudaru identičnim rezultatom za jesenji poraz u Kaknju i sa tri nova boda stigli do pete pozicije na kojoj su do ovog kola bili izabranici Mirnesa Buze, koji za „Labudovima“ zaostaju jedan bod i zauzimaju sedmo mjesto.

Orašje – Rudar 3:1

Stadion „GOAL“ u Orašju.Gledatelja 100.Glavni sudija: Dragan Stojić (Mostar). Pomoćni suci: Boris Dujmović(Mostar) i Mirza Čejvanović(Tuzla). Četvrti sudija: Haris Popreženović (Travnik). Posmatrač suđenja: Nermin Paradžik(Goražde). Delegat utakmice: Mirsad Đuzdanović (Živinice).
Strijelci:1:0 Marko Živković(30.), 2:0 Kenan Lugavić(45+1.), 3:0 Zvonimir Mikić(75.), 3:1 Mustafa Mušija (85.
Žuti kartoni:Osmanković, Matolić i Gajčević(Orašje), Musić, Mušija, Subašić i Čehajić(Rudar).

ORAŠJE: Marko Živković, Husein Poturalić, Damir Osmanković, Enes Brčkalić, Zvonimir Mikić (od 79.Zvonimir Marković), Marko Živković (od 77.Perica Nedić), Marko Matolić, Marjan Gajčević, Marko Prgić, Eldin Fačić(od 81.Tomislav Marković), Kenan Lugavić. Trener: Samir Smajlović.
RUDAR: Amir Bekan, Muris Filan, Admir Fočo, Omer Musić, Adis Goralija (od 46.Mustafa Mušija), Adnan Hrelja, Sedad Subašić, Belmin Čehajić, Mirza Kovač, Fahrudin Kovač, Mirza Šubo(od 46.Bajro Spahić). Trener:Mirnes Buza.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u