KakanjLive | Subota, 31.10.2020. godine

Premijer Zeničko-dobojskog kantona primio Ramiza Salkića

23.02.2017. - Na sastansku se razgovaralo o statusu boraca, raseljenih lica i povratnika u Republiku Srpsku, ostvarivanje njihovih osnovnih prava i stvaranja uvjeta za održivi povratak

salkicuzenici

Jučer  je Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona primio Ramiza Salkića, potpredsjednika Republike Srpske. Sastanku je prisustvovao i ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

Na sastansku se razgovaralo o statusu boraca, raseljenih lica i povratnika u Republiku Srpsku, ostvarivanje njihovih osnovnih prava i stvaranja uvjeta za održivi povratak.

Ministrstvo za boračka pitanja ZDK je i do sada sve ove godine, u skladu sa zakonskom regulativom, pružalo svesrdnu pomoć povratnicima u RS iz reda pripadnika branilačke populacije, a ista se manifestovala kroz pomoć u stambenom zbrinjavanju, liječenju, stipendiranju, samozapošljavanju i drugim vidovima pomoći utemeljenih Zakonom o dopunskim pravima ZDK. Ministarstvo za boračka pitanja ZDK izražava spremnost da i ubuduće pruža pomoć braniocima u svrhu stvaranja realnih uslova održivog povratka.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u