KakanjLive | Utorak, 02.06.2020. godine

Prezentacija kreditnih linija Razvojne banke F BiH

01.11.2016. - U posjeti Kaknju boravili su Salko Selman, predsjednik Uprave Razvojne banke F BiH, Sanja Vlačić, kreditni analitičar Razvojne banke F BiH i Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca F BiH.

P1110858

Cilj posjete Kaknju bio je prezentacija novih kreditnih linija Razvojne banke.

U okviru posjete, gosti su razgovarali sa načelnikom Nerminom Mandrom i predstavnicima kakanjskih privrednih subjekata – članova Udruženja poslodavaca “Centar za podršku biznisu” Kakanj (UPOK), a potom je u sali Općinskog vijeća Kakanj za kakanjske privredne subjekte upriličena prezentacija kreditnih linija Razvojne banke F BiH.

Na sastanku upriličenom prije prezentacije načelnik Nermin Mandra je gostima predstavio aktivnosti koje Općina Kaknja realizira sa ciljem razvoja poduzetništva u Kaknju. Direktori preduzeća RMU Kakanj, Termoelektrana Kakanj, Tvornica cementa Kakanj, “Nova Trgovina-S”, Trgošped, DSM, Tiron i SIM Komerc su gostima predstavili svoje djelatnosti i poslovanje, nakon čega se razgovaralo o iskustvima kakanjskih privrednih subjekata u pogledu kreditiranja.

Kroz razgovor sa predstavnicima kakanjskih privrednih subjekata, Salko Selman, direktor Razvojne banke F BiH, je predstavio pravce djelovanja Razvojne banke, njene ciljeve i vizije.

Na prezentaciji koja je upriličena nakon sastanka, direktor Selman je pozvao sve privredne subjekte, bez obzira da li su im potrebni krediti Razvojne banke F BiH ili ne trebaju kredite ove banke, da iznesu svoje mišljenje o kreditnim linijama i općenito o pravcima djelovanja Razvojne banke F BiH.

Načelnik Nermin Mandra je u obraćanju prisutnima na prezentaciji rekao kako je svrha organizacije ove posjete i prezentacije kreditnih linija podići poslovanje u Kaknju na još jedan veći nivo, te je najavio formiranje razvojne agencije u našem gradu, koja će, uz UPOK, biti zamajac razvoja kakanjske privrede.

Nakon prezentacije kreditnih linija Razvojne banke svi prisutni su imali priliku postaviti pitanja i dobiti dodatna pojašnjenja.
Organizator prezentacije bilo je Udruženja poslodavaca “Centar za podršku biznisu” Kakanj, uz podršku Općine Kakanj i Udruženja poslodavaca Federacije BiH.

Razvojna banka Federacije BiH je finansijska institucija čija je zadaća provođenje ekonomske politike Vlade Federacije BiH radi privrednog razvoja i zapošljavanja kroz stimulativno kreditiranje koje podrazumijeva razvojne stimulativne i diferencirane kamatne stope, koje su u naravi niže od tržišnih kamatnih stopa.

PRESS OPĆINE KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u