KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

Prijem za djecu šehida koja su završila fakultet

14.04.2016. - Upriličen prijem za djecu šehida i poginulih boraca koja su u prošloj akademskoj godini završila fakultet

prijemtexst
U uredu općinskog načelnika Nermina Mandre danas je upriličen prijem za djecu kakanjskih šehida i poginulih boraca koja su u prošloj akademskoj godini završila fakultet.

Visoku školsku spremu u prošloj akademskoj godini stekli su Samra Hukić (Islamska pedagoška akademija), Amila Bećirhodžić (komunikologija), Vedad Ferhatbegović (pravni fakultet), Hajra Kadrić (islamska pedagoška akademija), Ilhana Neimarlija (saobraćajni fakultet), Fatima Omerspahić (islamska pedagoška akademija), Elmir Karaman (pravni fakultet), Fatima Mušija (pedagoški fakultet), Zejna Bajramović (saobraćajni fakultet) i Selmedin Smajić (Mašinski fakultet).
Nakon obraćanja načelnika koji je gostima uputio čestitke povodom završetka fakulteta, gosti su se predstavili, te pojasnili svoje planove za budući period.

Na prijemu se razgovaralo i o nastavku realizacije općinskih mjera stimulativnog zapošljavanja volontera sa ciljem sticanja jednogodišnjeg radnog iskustva u čijim kriterijima je definirana prednost kroz dodatne bodove koja se daje djeci šehida i poginulih boraca, kao i drugim boračkim populacijama.

Općinski načelnik Nermin Mandra svojim gostima je uručio prigodne poklone, te nagradu u novčanom obliku.

Današnjim prijemom načelnik je iskazao duboko poštovanja prema djeci šehida i poginulih boraca, te još jednom naglasio iskrenu opredijeljenost kakanjske lokalne zajednice da nastavi u svakoj prilici pomagati i respektovati sve boračke populacije.

PRESS OPĆINE KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u