KakanjLive | Četvrtak, 04.06.2020. godine

Prva liga BiH u sjedećoj odbojci-Lider pao u Kaknju

09.04.2018. - U XIII kolu Prve lige BiH u sjedećoj odbojci kakanjski odbojkaši su nanijeli prvi poraz dosadašnjem lideru, i nakon prošlonedeljnog neplaniranog poraza u rudarskom derbiju od OKI Breza 2:3 izašli iz krizne grupe ekipa koje se bore za opstanak

okikakanjtim18

Prvi set su otvorili Kakanjci vodstvom od 1:0, da bi gosti vodili konstantno do izjednačenja 7:7. Na prvom tehničkom tajmautu bilo je 8:7 za OKI Kakanj, da bi se bukvalno igralo poen za poen do rezultata 14:14.Tada igrači OKI Kaknja prave seriju od 3:0 i dolaze u vodstvo od 17:14 i drže tu prednost do kraja seta kojeg su dobili rezultatom 25:22.

Drugi set skoro identičan kao prvi, samo što su ovaj put gosti na prvom tehničkom tajmautu vodili 7:8. Rezultat se mjenjao poen za poen do poravnanja 10:10, a na drugom tehničkom je bilo 16:12 za OKI Kakanj. Gosti iz Brčkog bili su najbliži kod rezultata 21:20, ali do kraja nisu više ubilježili nijedan poen, tako da su i ovaj seti igrači OKI Kaknja rješili u svoju korist 25:20.

U treći odlučujići set za obe ekipe Kakanjci ulaze motivisaniji i odlučniji te na prvom tehničkom tajmautu vode 8:3. Prednost zadržavaju i do drugog tehničkog, koji je glasio 16:10. Kako se set bližio kraju u želji da ga dobije i jedna i druga momčad načinala je par grešaka, ali ipak spretniji i ovaj put više motivisani igrači OKI Kaknja završavaju set u svoju korist 25:22 , i utakmicu rješavaju rezultatom 3:0.

-Ova tri boda nam znače šest, jer smo dobili dosada neporaženu ekipu Jedinstva iz Brčkog, u kojoj su svi vidjeli goste kao izrazite favorite, pošto smo se mi našli u ugroženoj zoni nakon neočekivanog poraza u prošlom kolu na našem terenu od ekipe Breze rezultatom 2:3. Dakle bez kalkulacija smo ušli u ovaj meč i morali smo ga dobiti, kako bi u narednih pet kola bili mirniji i sve će zavisiti lično od nas kada je u pitanju opstanak o kojem nakon ove pobjede više i nerazmišljamo. Moram napomenuti da nakon odigranih trinaest kola ovo je prva utakmica na kojoj smo bili u kompletnom sastavu. Bilo je mnogo radnih obaveza, a i gripa nam je jedno vrijeme bila veliki neprijatelj. Ostaje još pet kola do kraja, mi smo ovom pobjedom olakšali sebi, a ekipa Jedinstva i Zenice mislim da nemaju više konkurenta za prelazak u viši rang, jer su im drugi rezultati išli na ruku. Najbliži ispadanju iz lige su Sloga (G.Vakuf) i druga ekipa iz Brčkog izjavio je Hajrudin Zekić trener ekipe.

 

OKI KAKANJ-SDI JEDINSTVO BOČE BRČKO 3:0
(25:22 25:20 25:22)

OKI KAKANJ 92:Jasmin Haračić, Mukades Trako, Nermin Plasto, Emir Zečević, Hariz Dautbašić, Samir Mehinović, Mirnes Kovač, Ševko Imamović, Abdel Fazlić, Almin Mašić, Malik Brkić, Elvedin Beganović. Trener: Hajrudin Zekić.
SDI JEDINSTVO BOĆE (Brčko): Mirko Zečević-Tadić, Denis Conda, Esmir Akšamović, Elvis Šerifović, Fuad Mehanović, Jasmin Adžajlić, Dževad Trunić, Midhat Kahvedžić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u