KakanjLive | Petak, 03.07.2020. godine

Prvenstvo u streljaštvu za osobe sa invaliditetom

10.05.2016. - U Visokom je održano Devetnaesto prvenstvo Zeničko dobojskog kantona u streljaštvu za osobe sa invaliditetom

U organizaciji Sportskog saveza invalida ZDK, vikenda održano je XIX Kantonalno prvenstvo osoba sa invaliditetom.Tehnički organizator je bio Savez za sport i rekreaciju invalida općine Visoko, a domaćin Streljački klub Visoko.

Učešće su uzeli prvenstvu su učešće uzeli strelci iz: Breze, Zenice, Visokog, Maglaja,Tešnja, Zavidovića, Olova, dok su Kakanjce predstavili članovi streljačke sekcije Sportskog društva ratnih vojnih invalida Kakanj 92.

Takmičenje je održano u tri kategorije: Opšta, SH1-donji ekstremiteti i SH-2 gornji ekstremiteti. U muškoj i ženskoj konkurenciji nastupilo je ukupno četrdeset strijelaca.

U ime organizatora prisutne je pozdravio i zaželio fer i sportsko takmičenje Izudin Husanović, dok je prvenstvo u ime općinske načelnice Visoko otvorila Edina Ferizović, pomoćnica općinske načelnice za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu. U ime domaćina a u organizacionom pogledu značajan dfoporinos je daoNijaz Šahinović, predsjednik SK Visoko i predsjednik Streljačkog saveza BiH.

U Takmičarskom pogledu najuspješnija je bila ekipa SSRI Maglaj-ekipno, dok je najbolji rezultat za Sportsko društvo ratnih vojnih invalida Kakanj 92, postigao član streljačke sekcije Ekredin Helja sa 147 bodova, što je bilo dovoljno za treće mjesto i bronzanu medalju na XIX Kantonalnom prvenstvu u streljaštvu za osobe sa invaliditetom.
Slijede KUP takmičenja i Federalno prvenstvo u kuglanju, kao i prvenstvo Federacije u streljaštvu za osobe sa invaliditetom.

Što se tiče aktivnosti Sportskog društva RVI Kakanj 92 u mjesecu maju predstoje joši tri ligaška kola Odbojkaškog kluba invalida Kakanj 92, kao i učešće na Međunarodnom turniru Memorijal princeze Dajane.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u