KakanjLive | Četvrtak, 04.06.2020. godine

Raspoređena sredstva za nevladine organizacije

03.05.2019. - Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo donio je odluku o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata nevladinih organizacija iz Budžeta Općine Kakanj za 2019. godinu

kakanjzgradaopcine

Udruženju za pomoć djeci i odraslim osobama s invaliditetom “Zagrljaj” odobreno je 2.500 KM za projekat “I mi smo kreativni”.

Kulturno-umjetničkom društvu “Fadil Dogdibegović Dikan” odobreno je 5.000 KM za projekat “Očuvanje i promocija nematerijalne kulturne baštine naroda BiH”.

Udruženju “Alternative” Kakanj odobreno je 3.000 KM za projekat “Korak ispred”.

Hrvatskoj folklornoj skupini “Bobovac” odobreno je 3.000 KM za projekat Očuvanje kulture, tradicije i običaja sutješkog kraja – Dani kraljice Katarine”.

Klubu spasilaca GSS Kakanj odobreno je 3.000 KM za projekat “Obuka mladih za spašavanje u vanrednim situacijama”.

Crvenom križu općine Kakanj odobreno je 2.000 KM za projekat “Volonterizam u lokalnoj zajednici”.

Ansamblu narodnih igara i pjesama Kakanj Kakanj odobreno je 5.000 KM za projekat “Očuvanje folklorne baštine naroda BiH.

Udruženju žena općine Kakanj – UŽOK odobreno je 2.000 KM za projekat “Pomoć starim i iznemoglim osobama”.

Udruženju žena “Mozaik kultura i tradicija” odobreno je 2.000 KM za projekat “Waldovska pedagogija za djecu predškolskog i školskog uzrasta”.

Kulturno-umjetničkom društvu “Ak-saray” odobreno je 2.000 KM za projekat “Očuvanje kulture i tradicije bošnjačkog naroda – Kajde iz Naistana”.

KakanjLive/Press Općine

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u