KakanjLive | Petak, 29.05.2020. godine

Revita savladala kuglaše Rudara

14.12.2015. - U derbiju 10. kola u Kaknju je slavila vodeća Revita, koju je predvodio izvrsni Marko Trklja, najbolji pojedinac susreta sa 624 oborena čunja

kuglanje_kozara

Meč dvije ponajbolje bh.ekipe opravdao je očekivanja. Malobrojni gledatelji mogli su uživati u potezima reprezentativaca Alagića, Dundića, Bešića i Hrustemovića (Rudar) i Paštara, Pekovića, Gurešića i Marka Trklje (Revita), čije je nadmetanje bilo izuzetno kvalitetno, ali i neizvjesno.

Pitanje pobjednika riješeno je u posljednjoj dionici u kojoj su na sceni bili Dinko Dundić i Marko Trklja,odnosno Muamer Bešić i Prijić.

Da će ovo biti zanimljiv i neizvjestan meč moglo se zaključiti nakon prve dionice u kojoj je Alagić bio uspješniji od Gurešića, a iskusni Đorđe Paštar od Nermina Hrustemovića. Skoro identično je bilo i u drugoj dionici u kojoj je kapiten Vedad Karzić savladao Pekovića na setove (3:1), dok je Miodrag Trklja za jedan čunj bio bolji od Turudije i izjednačio rezultat na 2:2 i smanjio prednost Rudara na samo 28 čunjeva.

Posljednja dionica susreta pružila je izvrsnu igru u kojoj je dominirao najbolji pojedinac meča Marko Trklja, koji je sa 624 oborena čunja odlučio pobjednika. Bio je bolji od Dundića koji je još jedanput odigrao dobro, međutim nije imao priliku nadmaši raspoloženog Trklju. Bešić je odigrao u svome prosjeku i donio treći poen domaćoj ekipi, protiv također raspoloženog Prijića, ali poraz se nije mogao izbjeći. Konačan rezultat glasio je: Rudar - Revita 3:5. Ovom pobjedom Revita se učvrstila na vodećoj poziciji i već sad se može reći da će titula pripasti Banjalučanima, koji objektivno imaju najkvalitetniji sastav.

Bio je ovo četvrti domaći poraz naših kuglaša, koji nikako da stabiliziraju formu i konsolidiraju ekipu, koja je po mnogima najperspektivnija u premijerligaškom društvu...

Rezultati 10. kola Ada NB - Vogošća 8: 0, Kozara - Zrinjski(LJ) 2:6,Sloboda - Gradiška 8:0, Zrinjski (Mo) - Hercegovac 6:2 Rudar -Revita 3:5 . Međugorje - Borac odgođeno.

REDOSLIJED: 1.Revita 27, 2. Sloboda 21, 3. Rudar 18, 4. Borac 18, 5. Medjugorje 18, 6.Gradiška 16, 7. Zrinjski (Lj) 16, 8. Zrinjski(Mo)12, 9. Ada NB 11, 10. Kozara 10, 11. Vogošća 5. 12. Hercegovac 1 bod.

M.K./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u