KakanjLive | Srijeda, 08.07.2020. godine

Rođendansko jutro na Dan Kaknja i Armije

15.04.2019. - Petnaestoaprilsko jutro općinski načelnik iskoristio da Dan Kaknja i Dan Armije Republike BiH čestita taksistima, dežurnima u Hitnoj pomoći, vatrogascima i članovima Udruženja ZagrljajDan Kaknja i Dan Armije Republike BiH, počeo je ranim jutrom na neobičan i zanimljiv ali praznični, rođendanski način. Čestitke na obilježavanje dana rođenja Grada i Armije, općinski načelnik Aldin Šljivo već u rano jutru uputio je taksistima, vatrogascima, medicinarima u Hitnoj pomoći. Svi su oni, svako na svoj način vezani za ovaj grad ali i za učešće u ratu u redovima Armije Republike BiH. Sa svima njima u rođendanskoj atmosferi, srdačno i veselo, pale su prve čestitke uz rezanje torte. U istom jutarnjem terminu općinski načelnik Šljivo , a istim povodom posjetio je i Udruženej građana Zagrljaj.

-Opredjelili smo se da jutarnje svečane trenutke 15. aprila podjelimo sa ljudima koji su stalno na terenu, sa ljudima koji radom šire patriotizam i domoljublje, rekao je ovog jutra Općinski načelnik.

Poseba posjeta uz veliku zahvalnost Načelniku što nisu zaboravljeni je posjeta u radionici Udruženja građana Zagrljaj, u kojoj trenutno radi osam osoba sa invaliditetom.Oni proizvode osvježivače zraka za automobilske kabine i po tome su već postali prepoznatljivi u Kaknju, jer to rade i kvalitetno i sa ljubavlju. Osvježivači iz Zagrljaja zaista su poebni, nekako ljepše izgledaju, bolje mirišu, duže traju, a ovom prilikom predsjednica Udruženja Aida Skorupan je rekla:
- Nama svaka posjeta i svaka pomoć znači puno, doživljavamo je kao ogromnu. Ovo jutros je znak da smo na pravom putu i da radimo dobru stvar, nadamo se opstanku i proširenju posla.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u