KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

Rukovodstvo Saveza boraca kod Načelnika

14.09.2016. - Prijem za članove Upravnog odbora Saveza udruženja/boračkih organizacija općine Kakanj (SUBOK)

borcinacelnik

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra danas je u svom uredu upriličio prijem za članove Upravnog odbora Saveza udruženja/boračkih organizacija općine Kakanj (SUBOK). Na prijemu se razgovaralo o aktivnostima koje je Općina Kakanj realizirala u saradnji sa Savezom u proteklom periodu, o aktuelnim projektima, te planovima zajedničkog angažmana u budućem periodu.

Na prijemu je posebno naglašeno da su veoma značajni pomaci napravljeni udruživanjem boračkih organizacija u jedan savez što najbolje ilustrira zavidan nivo kvalitete organizacijskog aspekta obilježavanja značajnih datuma, formiranje stalne muzejske postavke “Kakanj u odbrani od agresije”, aktivnosti na pisanju istoimene monografije…

nacelnik_borci

Nakon ujedinjenja boračkih organizacija, Općina Kakanj je pomogla i rekonstrukciju prostorija Saveza koje se nalaze u soliteru 1.

Udruživanje kakanjskih boračkih organizacija u jedan savez je jedan od prvih lijepih primjera udruživanja boračke populacije u BiH. To udruživanje donijelo je odlične rezultate u oblasti boračko-invalidske zaštite i oblasti zaštite tekovina Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.

PRESS OPĆINE KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u