KakanjLive | Petak, 03.07.2020. godine

Šabanović 19. maja boksuje u Beču

12.04.2018. - Mladi kakanjski bokser se priprema za meč koji je na programu 19. maja 2018. godine u Beču protiv Kima Poulsena. Šabanović je iskoristio priliku i da se zahvali općinskom načelniku Nerminu Mandri kao i sponzorima na podršci koju su mu pružili do sada.

DinoSabanovic3

Dino Šabanović, mladi bokser i kakanjski sportista i u 2018. godinu je ušao aktivno. Dugogodišnji predani rad ovog mladog fajtera prepoznala je kompanija Green Hill koja je Šabanoviću ponudila saradnju, a koju je kakanjski bokser rado prihvatio. Kraj 2017. godine bio je jako uspješan za ovog mladog boksera koji je na svom predstavljanju njemačkoj javnosti u Dessau upisao dvije pobjede i jedan poraz. Nakon sjajnih borbi na njemačkom tlu renomirana kompanija Green Hill na čelu sa Oliverom Hellmannom je ponudila mladom kakanjskom borcu saradnju, a Šabanović je ovu sjajnu ponudu objeručke prihvatio.

-Na moju adresu stigao je novi paket opreme koja će mi uveliko pomoći kako u samoj pripremi borbi tako i za vrijeme istih. Veliko hvala Green Hillu i gospodinu Hellmannu na ogromnoj pomoći, rekao je mladi Šabanović koji se potom osvrnuo na buduće planove:

-U Beču me 19. maja očekuje meč predviđen na šest rundi protiv domaćeg borca Kima Poulsena. Vjerujem kako uz dobru pripremu koja je već u toku mogu do pobjede. Želio bih se zahvaliti i općinskom načelniku Nerminu Mandri koji je prepoznao moj rad i trud i pomogao mi da širom Evrope predstavljam naš grad i državu.

Šabanović se za borbu u Beču priprema u rodnom Kaknju, u teretani ''Start'', kao i sa trenerom kluba borilačkih vještina ''Rejjan'' Amarom Šahmanom i redovno ''sparinguje'' u Sarajevu gdje je ''zapao za oko'' proslavljenom borcu Adnanu Redžoviću koji je mladog Šabanovića pozvao u klub ''Gladiator''. Mladi kakanjski borac je dobio poziv i od amaterske bokserske asocijacije na čelu sa Almedinom Fetahovićem da se bori u amateskim mečevima do 81 kg.

Na kraju kratkog razgovora Šabanović je odlučio da se zahvali i kompaniji King of the ring, suplementi.ba, nezavisnoj televiziji IC Kakanj, Frame Productionu, Art Media-i, portalima KakanjLive i Sport1, kao i lokalnim kakanjskim novinama koji prate njegov rad, te je dodao kako razmišlja da u skorije vrijeme planira raditi sa mladim bokserima. Mi se iskreno nadamo da će ovaj predani beskompromisni borac imati uspješnu 2018. godinu i da će njegov rad, ali i uspjehe prepoznati mnogi drugi sponzori i privrednici.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u