KakanjLive | Četvrtak, 09.07.2020. godine

Šabanović protiv iskusnog Stevea Kroekela

29.11.2017. - U subotu 2. decembra u njemačkom gradu Dessau, Dino Šabanović će ukristiti rukavice sa tridesetpetogodišnjim Steve Kroekelom koji u dosadašnjoj karijeri ima 50 profi mečeva.

Dino2

Kakanjskog boksera Dinu Šabanovića u subotu 2. decembra 2017. godine očekuje novi profi boks meč u njemačkom gradu Dessau protiv Steve Kroekela koji u svojoj karijeri ima čak 50 borbi, 21 pobjedu i 29 poraza.

-Pripremao sam se u Kaknju u teretani Fitness centar Start zajedno sa trenerom Amarom Šahmanom. Trenirao sam intenzivno vježbe snage, kondiciju, tehniku. Podršku sam imao i od sponzora suplementi.ba koji su mi jako mnogo pomogli u proteklom periodu. Naravno neizostavna podrška je i sponzora Green Hill od kojih sam dobio novu pošiljku opreme, rekao je Šabanović na početku razgovora za Kakanjlive i dodao da ne poznaje mnogo protivnika:

-Kroekel je iskusan tridesetpetogodišnji borac koji u svojoj profi karijeri ima 50 borbi. Izuzetno je fizički jak, ali nemam mnogo video materijala o njemu tako da u ovom trenutku i ne mogu kazati nešto više o njemu.

Pripremajući se za ovaj meč Šabanović je boravio i pet dana u danskom Aarhusu kod Arnea Cristensena u klubu Hornset gdje je trenirao sa ovim sjajnim danskim trenerom sa kojim je dogovorio saradnju i za naredne mečeve. Šabanović je u razgovoru za naš portal pohvalio rad Cristensena i želio da se zahvali još Frame productionu i Art Media Kakanj koji su mu pomogli u proteklom periodu.

Šabanović će zajedno sa svojom ekipom put Njemačke u četvrtak 30.novembra, dok je okršaj sa Kroekelom zakazan u Dessau u subotu 2. decembra 2017. godine. Meč je dogovoren na šest rundi po tri minute.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u