KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Samir Lušija o Kakanjskim danima

31.07.2016. - Sportske sadržaje na ovogodišnjim Kakanjskim danima predstavlja Samir Lušija član Organizacionog odbora zadužen za sport. Izdvaja turnir u basketu, paintball turnir, rapid fudbal za mališane do 12 godina, adrenalinski park...

samir_lusijaSamir Lušija: Puno novih i zanimljivih sportskih i rekreativnih sadržaja

Trudili smo se da pored standardnih sportskih disciplina uvedemo i nešto novo u Kakanjske dane kulture i sporta. Imamo novina koje su zanimljive i sadržajne. Na dan otvaranja manifestacije, u ponedjeljak, nema sportskih sadržaja. Drugog dana očekujem da je u centru interesovanja Ulična trka za Amela Tuku na 800 metara, kojom želimo da Kakanjci izraze podršku i optimizam za Amelov nastup na olimpijadi. Trka će imati tri kategorije i već je izazvala značajan interes. Isti dan je turnir u odbojci u Parku prijateljstva, i to u dvije dobne kategorije do 12 i iznad 12 godina, a u istoj ekipi zajedno mogu igrati i djevojke i mladići. Revijalno će nastupiti karate borci i tekvando borci,rekao nam je član Organizacionog odbora ovogodišnjih Kakanjskih dana, Samir Lušija.

Svake godine jedno od najzanimljivihjih takmičenja je Turnir u basketu, koji je planiran za srijedu sa početkom u 16,00 sati u Parku prijataljstva Kaknja i Aliage. Očekuje se učešće najboljih bosanskohercegovačkih ekipa. Isti dan su turniri u šahu i stonom tenisu.

Gospodin Lušija posebno je govorio o sportskim i rekreativnim sadržajima koji će biti održani u četvrtak 4. augusta:
- Adrenalinski park će biti inmstaliran na platou ispred zgrade Pošte. Imat će radno vrijeme od 10 do 20 sati.Klub ekstremnih sportova iz Zenice za ovu priliku sprema, kako oni kažu najveću ljljačku na svijetu, a pored toga biće tu i umjetna stijena za penjanje i još ponešto. Tri edukovana instruktora, posebno sa stanovišta bezbjednosti, biće na raspolaganju djeci do 15 godina koja se odluče na ekstremno u sportu. Isti dan je i Paintball turnir za koji su prijave već popunjene a riječ je o 16 ekipa.To je novo i atraktivno. Sportski poligon u Parku prijateljstva za ovu priliku biće posebno uređen kako bi se i igrači i gledaoci osjećali sigurno i bezbjedno.I ovaj dan, odnosne veče na Centralnoj pozornici je revijalni nastup predstavnika borilačkih sportova, rekao je Lušija.

Saznajemo da će posebno biti obradovani mačišani, za koje je u petak planiran Turnir u malom fudbalu, na platou ispred Centralne pozornice.Za ovu priliku iznajmljen je mini teren dimenzija 25x14 metara sa plastičnom travnatom podlogom. Mogu učestvovati djeca do 12 godina, a turnir počinje u 14,00 sati. Isti dan su turniri u rukometu i biciklistička utrka.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u