KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

SD RVI KAKANJ 92-Analizarini izvještaji i ostvareni rezultati

25.07.2017. - SD RVI Kakanj 92 je u prostorijama Društva održalo treću ovogodišnju sjednicu UO, prvu sjednicu Nadzornog odbora uz prethodno održavanje Skupštine

U Sportskom društvu RVI Kakanj 92, u kraćem vremenskom periodu, održane su tri sjednice Upravnog odbora i jedna sjednicu Nadzornog odbora.Održana je i redovna Izvještajno-izborna skupština, a predstavnici Društva su aktivno učestvovali na svim sjednicama organa Saveza sjedeće odbojke, kao i Sportskog saveza osoba sa invaliditetom ZDK .

Polugodišnji izvještaj

Podnesen je o radu u prethodnih šest jeseci, odnosno Izvještaj o radu za prva dva kvartala ove godine i plan rada za treći kvartal.
Iz izvještaja je vidljivo da su članovi ovog uzornog kolektiva učestvovali na tri Kantonalna prvenstva za osobe sa invaliditetom i to u Malom nogometu-Vareš, Streljaštvu-Visoko, Kuglanje-Kakanj. Organizovana su dva Općinska prvenstva za osobe sa invaliditetom i to u strljaštvu i kuglanju, a kao kvalifikacije za Kantonalna prvenstva.

Odbojkaši na turnirima i u prvenstvu

Kada je u pitanju sjedeća odbojka u pripremnom periodu, kao i u djelu takmičarske sezone odbojkaši sjedeće odbojke su bili na tri međunarodna turnira , dva u Zenici i jedan u Bugojnu. Organizovali su XXIII turnir Šehidi Kaknja 2017., a učestvovali su i na pozivnim turnirima u Brezi i Hadžićima prilikom obilježavanja značajnih datuma.

Na turnirima sjedeće odbojke u Kaknju i Hadžićima naši odbojkaši su osvojili prva mjesta, dok su na preostalim turnirima nastupale kombinovane selekcije i rezultat je bio u drugom planu radi selektiranja ekipe.

U Prvoj ligi BiH u sjedećoj odbojci naši odbojkaši su zauzeli šesto mjesto, što nije najbolji pokazatelj kvaliteta ove ekipe, koja je imala u jesenjem dijelu prvenstva vrlo loš nastup. U ligaškom takmičenju organizovali su devet prvenstvenih utakmica.

Kantonalna takmičenja

Vrijedno pomena je da su kakanjski strijelci na Kantonalnom prvenstvu u strljaštvu osvojli dvije srebrene medalje u opštoj kategoriji i u kategoriji donjih ekstremiteta. Medalje su osvojili: Mensur Plasto i Ekredin Helja, a na Kantonalnom prvenstvu za kuglaše bronzanu medalju je osvoji Samir Mehinović.
Na takmičenju u malom nogometu koje je održano u Varešu izgubljena je utakmica u polufinalu ovog prvenstva i osvojeno je četvrto mjesto. Najbolji strelac u ekipi SD RVI Kakanj 92 bio je Malik Brkić, a nemjerljiv doprinos dali su Abdul-Samed Ademi i Hariz Dautbašić, uz iskusnog Samira Mehinovića koji je bio kapiten ekipe.

Kantonalna Skupština

U međuvremenu je održana i Izvještajno izborna skupština Saveza sjedeće odbojke Zeničko-Dobojskog Kantona, na kojoj je za novog predsjednika SSO ZDK na četverogodišnji mandat izabran Hajrudin Zekić.

Finansijski izvještaj

Finansijski izvještaj je predočen Nadzornom odboru, koji je nakon uvida u dokumentaciju Izvještaj o finansijskom poslovanju ocijenio pozitivno i pohvalno,jer su uz odluke, izvode iz banke i blagajničke izvještaja predočeni svi potrebni računi i virmani. Troškovi za prvo polugodište su iznosili cca 12.000,00 KM.

Planovi u trećem kvartalu

Kada je u pitanju plan za treći kvartal, prva aktivnost je već odrađena, a to je Kantonalno prvenstvo u boćanju za osobe sa invaliditetom, koje je održano na terenima Boćarskog kluba Zenica u Zenici. Našu ekipu su činili Elvedin Beganović, Zajko Kasapović i Hajrudin Zekić. Slijedi učešće na Kakanjskim danima kulture i sporta, gdje će se odigrati revijalna utakmica u sjedećoj odbojci između ekipa OKI Kakanj 92 i SKISO Breza 304 . Utakmica se igra 01.08.2017/utorak/ sa početkom u 18,00 sati.

Potom 06.08.2017. u Zavidovićima je Kantonalno prvenstvo u pikadu za osobe sa invaliditetom i početak priprema za OKI Kakanj 92, kao i učešće na Međunarodnom turniru Zavidovići Open, koji će se iskoristiti za uigravanje ekipe za predstojeće prvenstvo u sezoni 2017/18.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u