KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Šest novih potpisa u Rudaru

23.01.2018. - Golmani Aleksandar Jovanović i Alija Jamaković, te kvartet mladih igrača pojačali su konkurenciju za prvu postavu Zeleno-crnih

noviigracirudara

Na slici, s lijeva na desno Trener golmana Ismar Pojskić, Aleksandar Jovanović, Enis Sikira, Haris Zuko, sportski direktor Mirnes Buza, Alija Jamaković, Kemal Salihagić, Ismet Pendek i šef stručnog štaba Fadil Hodžić.

Pored Amira Baručije i Admira Foče, koji su stigli iz Olimpika, vodstvo Rudara angažiralo je još šest novih igrača, koji su današnjim potpisom ugovara i zvanično postali članovi  kakanjskog federalnog prvoligaša.Među novajlijama nalaze se dva golmana ;srbijanski internacionalac Aleksandar Jovanović (6.12.1992. Niš) i Alija Jamaković (25.7.1997.) čime je riješen krucijalni problem jer nakon odlaska Dujkovića i prestankom  igranja Ajdina Čelebića ,Zeleno-crni su ostali bez golmana i bili su primorani angažirati dvojicu novajlija.

Aleksandar Jovanović je branio boje nekoliko srpskih prvoligaša i superligaša (Paliluilac, Palić, Radnički Niš, Rad, Donji Srem), zatim danskog Aarhus GF, sarajevskog Olimpika. U jesenjem dijelu bio je član Timoka iz Zaječara odakle je i došao u redove Rudara. Alija Jamaković je branio u drugoligašima Radnik (Hadžići) i Famos (Hrasnica), te minule polusezone u prvoligašu iz Jajca, ekipi Metalleghe BSI. Ugovore su potpisali i  štoper Ismet Pendek (19.10.1996. Ilijaš) koji je stigao iz bihaćkog Jedinstva, veznjak Haris Zuko (4.7.1996.Sarajevo), koji je bio član auastrijskog niželigaša Annanichler SV, napadač Kemal Salihagić (21.2.1997.Sarajevo), bivši junior Željezničara, koji je posljednju sezonu igrao u hrvatskom trećeligašu Imotskom. Novi-stari član Rudara postao je povratnik Enis Sikira, koji je jesenas nastupao za NK Busovača.

-Izuzev golmana Jovanovića, svi ostali novi igrači su zaštićenog godišta (do 21.godine, op.a.) i oni bi trebali pojačati konkurenciju za mjesta u svim linijama našeg tima. Imam obećanje našeg glavnog sponzora Edina Begovca da će u naredna dva-tri dana biti okončani pregovori sa tri provjerena igrača, koji bi bili  prava pojačanja i uz naše domaće snage, koji čine kostur tima, činili jednu respektabilnu ekipu, s kojm bi sigurno igrali značajniju ulogu u nastavku prvenstva, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić.

Podsjećamo, Rudar je u zimskom prelaznom roku, koji traje do 8. februara, ostao bez Ratka Dujkovića, Ibrahima  Hrvata, Sanela Alića, Almina Zukića, Dženana Duraka i Harisa Heće, čijim učinkom Uprava kluba i struka nisu bili zadovoljni.

Na slici, s lijeva na desno Trener golmana Ismar Pojskić, Aleksandar Jovanović, Enis Sikira, Haris Zuko, sportski direktor Mirnes Buza, Alija Jamaković, Kemal Salihagić, Ismet Pendek i šef stručnog štaba Fadil Hodžić.

M.Komšo/KakanjLive 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u