KakanjLive | Ponedjeljak, 06.12.2021. godine

Sinanović i Zvekić prva pojačanja RK Kakanj

05.07.2017. - Dvadesetjednogodišnji Zavidovićani Edin Sinanović i Semir Zvekić potpisali jednogodišnje ugovore s novim kakanjskim premijerligašem

Četvrtog dana prelaznog roka, čelnici Rukometnog kluba Kakanj, angažirali su prva dva pojačanja i najavili da će osnažiti svoje redove i kompletirati ekipu koja ne bi trebala „plesati“ samo jedno ljeto u premijerligaškom društvu kao što je bio slučaj u sezoni 2010/2011.

U prisustvu predsjednika Upravnog odbora Džemala Bečirhodžića, sportskog direktora Amira Hadrovića, generalnog sekretara Safeta Zaimovića i prvog trenera Nedžada Zaimovića, jednogodišnje ugovore potpisali su dvadesetjednogodišnji Zavidovićani Edin Sinanović i Semir Zvekić, koji već imaju iskustva igranja u Premijer ligi jer su pored matičnog kluba, Krivaje iz Zavidovića, nastupali u dobojskoj Slogi i Konjuhu iz Živinica (Sinanović), odnosno Slogi i Čeliku (Zvekić).Edin Sinanović (1996.) igra na poziciji desnog krila, a korpulentni Semir Zvekić (1996.) na mjestu pivota. Riječ je o izuzetno talentiranim igračima, izdancima poznate Krivajine škole, koji su bili juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine.

zvekicizaimovicSinanović i Zvekić, novi rukometaši Kaknja

-Riječ je o mladim i potentnim igračima koji već imaju premijerligaško iskustvo.Njihovim dolaskom riješili smo dvije veoma bitne pozicije. Već smo obavili preliminarne razgovore s još nekoliko kvalitetnih igrača, ali njihova imena nećemo iznositi u javnost dok ne potpišu ugovore. Sigurno ćemo prelazni rok iskoristiti maksimalno, angažirati provjerene igrače i stvoriti jednu snažnu ekipu koja će se moći ravnopravno nositi sa svim protivnicima, istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović, koji je više nego zadovoljan podrškom vodstva kluba koje čini ogromne napore da osigura logističku potporu i Klub podigne na veću razinu u svim segmentima.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u