KakanjLive | Četvrtak, 04.06.2020. godine

Sjajan nastup Tuke i Bloudeka na mitingu u Zenici

06.06.2018. - Amel Tuka i Marino Bloudek ostvarili su sjajan rezultat na devetom međunarodnom atletskom mitingu koji je održan na Kamberovića polju u Zenici osvojivši prvo i treće mjesto u trci na 800 metara.

Tuka

Sjajan nastup Tuke na mitingu u Zenici/foto:sportzdk 

Zenica je u srijedu 6. juna 2018. godine bila domaćin devetog međunarodnog atletskog mitinga ''Zenica 2018'' koji je održan u organizaciji atletskog kluba ''Zenica'', a koji je okupio 168 takmičara iz 24 zemlje svijeta u ukupno 15 disciplina.

Najbolji i najvrijedniji rezultat mitinga ostvario je Filip Mihaljević, bacač kugle iz Hrvatske sa hicem od 21.33 metra postavivši lični rekord, ali i drugi rezultat trenutno u Evropi. Uz Mihaljevića u ovoj disciplini nastupili su još Alić, Pezer i Kolašinac, najveća imena u ovoj disciplini na Balkanu. Pezer je u konačnici zauzeo drugo mjesto (20.78 m), dok je Alić bio treći (20.45 m).

Na samom kraju mitinga velika poslastica za sve ljubitelje atletike, trka na 800 metara. U veoma dobroj utrci uz podršku više od 1.000 prisutnih na stadionu Kamberovića polje Amel Tuka je osvojio prvo mjesto 1:47:51, dok je Marino Bloudek, sin nekadanjeg igrača kakanjskog Rudara Valentina završio utrku na trećem mjestu.

Ovogodišnja organizacija mitinga u Zenici može dobiti sve pohvale. Iako je i treću godinu zaredom kiša uveliko ''omela'' sve učesnike miting je protekao u najboljem redu i bez povreda što svakako može radovati sve ljubitelje kraljice sportova u našoj zemlji.

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u