KakanjLive | Utorak, 04.08.2020. godine

Sjedeća odbojka-Završen jesenji dio prvenstva

03.12.2017. - U IX kolu Prve lige BiH kakanjski odbojkaši sjedeće odbojke su ugostili ekipu Brčkog, i zabilježili pobjedu na kraju polusezone

okikakanj1
Bodovna razlika između ove dvije ekipe bila je jedan bod, naime kakanjski odbojkaši su na svom kontu imali sedam bodova, pa je ova utakmica bila od velikog značaja i za jednu i za drugu ekipu. Pobjednik iz ovog susreta bi koračao ka zlatnoj sredini, a poraženi ka nižem rangu.
Uz velike oscilacije u igri posebno u četvrtom setu, na momente i na rubu korektnosti, naši odbojkaši su disciplinovanijom igrom stigli do pobjede od 3:1, po setovima 25:14; 25:16, 22:25 i 25:19.
Prvi set kakanjci otvarju dobro i na prvom tehničkom time-outu vode sa 8:2, do kraja se sačuvala prednost i set je završen 25:14.
Drugi set se igrao poen za poen i u njemu je zabilježeno osam izjednačenja do rezultata 13:13, kada igrači OKI Kaknja podižu nivo igre i dolaze u vodstvo od 23:15, da bi potom rutunski završili set rezultatom 25:16.
Treći set je bio jako bitan za goste iz Brčkog jer ih je ostavljao u igri ili gurao prema nižem rangu. Uz malo opuštanje domaćih, gosti dolaze do vodstva na prvom tehničkom time-outu rezultatom 3:8. Na drugom tehničkom time-outu rezultat je glasio 10:16 za goste. Kakanjski odbojkaši su se približili na 20:22, da bi nakraju gosti trijumfovali u ovom setu rezultatom 22:25.
Četvrti set je obilovao velikim tenzijama zbog važnosti rezultata za obe ekipe, posebno u prvom dijelu seta. Na prvom tehničkom time-outu kakanjci vode 8:5, da bi do poravnanja došlo pri rezultatu 9:9. Posljednje izjednačenje je bilo kod rezultata 10:10 i tada igrači OKI Kaknja su u stalnoj prednosti od tri ,četri poena. Gosti su držali kakav-takav priključak do rezultata 19:17,da bi do kraja osvojili samo dva poena,a set je završen 25:19.
Utakmica je bila bitna za obe ekipe. Mi smo danas bili uspješniji i sa deset bodova čekamo proljeće. Opstanak još nije obezbjeđen jer se pet ekipa nalaze u rasponu od šest do 15 osvojenih bodova, a na proljeće je u igri još 27 bodova. Naša je prednost što u prva četri kola igramo tri utakmice kući i tu tražimo svoju šansu za proboj prema vrhu tabele i sigurnu luku, rekao je Mašić Almin igrač OKI Kaknja.
Nastavak prvenstva je u Martu iduće godine , a tabela nakon jesenjeg dijela sezone izgleda ovako:

okirvitabela

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u