KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Skaka i Šljivo o saradnji Sarajeva i Kaknja

24.04.2019. - Gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulaha Skake u Gradskoj Vijećnici Sarajevo, danas je u protokolarnom i srdačnom prijemu razgovarao sa načelnikom Općine Kakanj Aldinom Šljivom

sarajevo2

Ovo je bila zvanična posjeta Gradu Sarajevu s ciljem uspostavljanja saradnje između Općine Kakanj i Grada Sarajeva, te upoznavanje Gradonačelnika Skake o potencijalima koje nudi Kakanj.

Načelnik Šljivo je prisutne upoznao sa potencijalima s kojima raspolaže Općina Kakanj, s ciljem pronalaženja najboljih načina za uspostavljanje saradnje, te se dotakao ključnih pitanja za funkcionisanje Općine kao organa lokalne samouprave za dobrobit njenih građana.

Skrenuvši pažnju na zavidan kulturno-sportski život u Općini Kakanj, postignut je dogovor da ove godine u danima održavanja Sarajevo film festivala u Sarajevu, dio projekcija bude prikazan i u Kaknju za sugrađane Kaknja kao poklon Grada Sarajeva. Također, se razgovaralo o gostovanju Sarajevske filharmonije u sklopu kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani“ što bi također bio poklon Grada Sarajeva. Turistički potencijali Kraljeve Sutjeske, Bobovca, kao i Ponijera su također bile teme razgovora o čemu će se ubuduće detaljnije razgovarati, a sve u cilju podizanja turizma u našem gradu na viši nivo.

sarajevo3

Sastanku su prisustvovali i dogradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić, Šefica Stručne Službe Kabineta gradonačelnika, te predstavnica JP Sarajevo d.o.o Grad Sarajevo. 

sarajevo4Po završetku sastanka razmjenjeni su pokloni u znak sjećanja na prvu zvaničnu posjetu, uz napomenu da je to samo prvi korak ka uspostavljanju bolje saradnje Grada Sarajeva i Općine Kakanj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u