KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Škola glume-Svijet kreativnosti i mašte

12.02.2017. - Škola glume u Javnoj ustanovi KSC Kakanj je svijet kreativnosti i mašte sa Mirzom Bajramovićem i Miroljubom Mijatovićem

mastaglumatx

Škola glume, koju vode akademski glumac Mirza Bajramović i rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP Zenica Miroljub Mijatović održava se u JU KSC Kakanj svake subote i dosad broji ukupno 29 polaznika, 15 u mlađoj grupi i 14 polaznika u starijoj grupi.

Mlađa grupa danas je sa voditeljima Škole glume radila na tekstualnim predlošcima i bespredmetnim radnjama dok je starija grupa radila na vježbama sukoba i vježbama iz scenskog govora.
“Škola glume osnovana je sa ciljem da stvara dječije predstave, te predstave za omladinu kao sredstvo obrazovanja i nadahnuća. Koristimo moć pozorišta da djeci i omladini približimo svijet koji ih okružuje kako bi hrabro kročili u njega. Pozorišnim stvaralaštvom želimo inicirati međusobno razumijevanje i prevladavanje problema koji su sastavni dio odrastanja”, misli su akademskog glumca i jednog od voditelja Škole glume Mirze Bajramovića.

JU KSC KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u