KakanjLive | Nedjelja, 05.07.2020. godine

Slijedi tužba za klevetu protiv državne službenice

30.09.2018. - Načelnik Nermin Mandra pojasnio motive za izgradnju spomenika na lokalitetu Maćuh: Bio sam učesnik akcije, bio sam u Vidovićima i Ratkovcima 1992. godine, slijedi tužba za klevetu protiv “državne službenice” sa područja Visokog

nacelnikpojasniotekstNermin Mandra sa saborcima iz čete Bosna

 

Načelnik Nermin Mandra pojasnio motive za izgradnju spomenika na lokalitetu Maćuh: Bio sam učesnik akcije, bio sam u Vidovićima i Ratkovcima 1992. godine, slijedi tužba za klevetu protiv “državne službenice” sa područja Visokog

U vezi određenih klevetničkih istupa jedne državne službenice sa područja općine Visoko koja se predstavlja, deklariše i izjašnjava kao politički subjekt što je u suprotnosti za zakonom, javnosti se obraćamo pojašnjenjem u vezi inicijative načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre da se na granici općina Kakanj i Visoko izgradi spomenik u znak sjećanja na hrabre visočke i kakanjske borce i starješine, i legendarnog komandanta Tufu, koji su u zajedničkoj akciji zaustavili kolonu JNA i izuzeli određenu količinu oružja koje je poslije bilo važno za odbranu.

Motiv za pokretanje inicijative za izgradnju spomenika ogleda su u tome da se radi o veoma važnom događaju koji zaslužuje spomen. U ovoj akciji zaustavljanja kolone JNA učesnik je bio i Nermin Mandra, danas načelnik Općine Kakanj. Načelnik Mandra nosi poseban pijetet prema komandantu Tufi koji je u jutarnjim satima tog 18. maja 1992. godine bio u kući Nermina Mandre koja se nalazi u blizini mjesta u kojem je kolona zaustavljena. Osim toga, načelnik Nermin Mandra je 1992. godine kao pripadnik legendarne kakanjske čete Bosna bio zajedno sa visočkim borcima na liniji odbrane u Ratkovcima i Vidovićima koji se nalaze na području općine Visoko.

U narednim danima slijedi tužba za klevetu protiv “državne službenice” kao i prijava Agenciji za državnu službu zbog narušavanja ugleda državne službe, klevete i laži.

Vezani tekstInicijative-Podići spomen ploču kakanjskim i visočkim herojima

fejsbukobjava

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u