KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Stonoteniska revija na turniru u Kaknju

24.03.2019. - U organizaciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj, a pod pokroviteljstvom Općinskog načelnika Aldina Šljive, u Sportskoj dvorani KSC Kakanj održan je turnir u stonom tenisu „KAKANJ OPEN 2019“, na kojem je učestvovalo 103 takmičara iz BiH i Hrvatske

Turnir je otvorio Općinski načelnik Aldin Šljivo, koji je izrazio dobrodošlicu učesnicima i svoje zadovoljstvo na masovnom odzivu, sa željom da ovaj turnir bude tradicionalan.

Na turniru,  2. otvorenog prvenstva u stonom tenisu za rekreativce i veterane „Kakanj Open 2019“, učestvovalo je 103 takmičara i takmičarke iz Zagreba, Slavonskog Broda, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Zenice, Breze, Ilijaša, Tešnja, Zavidovića, Zenice, Žepča, Visokog, Viteza, Jablanice, Prozor-Rame, Prnjavora, Gračanice, Usore, Jajca, Maglaja, Kreševa i Kaknja, kojeg je predstavljalo petnaest učesnika.

Takmičenje se odvijalo pojedinačno po grupama i na kraju u parovima (dubl). U ženskoj konkurenciji najuspješnija je bila Danijela Mujanović iz Tuzle, dok su Slaviša Zirojević, Nahid Mujezinović, Senad Čustović, Ilija Tomić i Mato Medjedović bili pobjednici u svojim kategorijama.

0_stonitenis_Diplome za Adnana i Rasima Ibrahimspahića uručio Marin Mijač112

Prvo ime turnira bio je sedamdesetdvogodišnji Mato Medjedović iz Haljinića, koji više od 40 godina živi u Zagrebu. Medjedović je u veoma jakoj konkurenciji u kategoriji 70+ godina osvojio prvo mjesto, kao i u paru/dublu/ sa Ilijom Tomićem iz Zagreba.

0_stonitenis_Diplome za Adnana i Rasima Ibrahimspahića uručio Marin Mijač111

Od predstavnika Kaknja najviše uspjeha imali su Senad Šoše, Saša Ilijev, Petar Tunjić, Rasim, Adnan i Osman Ibrahimspahić, koji su se našli među nagrađenim i dobili zaslužena priznanja.

Organizacija turnira bila je odlična. Konkurencija na nivou svih turnira koji se održavaju u Bosni i Hercegovini, opća je ocjena učesnika, među kojima su bila najpoznatija imena iz BiH i regiona, poput naih Kakanjaca Mate Medjedovića, Vojislava Dragoljevića, Senada Čustovića, Ilije Tomića, Slaviše Zirojevića, koji su česti sudionici najprestižnijih turnira u Evropi.

Turnir je odigran u spomen na Slobodana-Bodu Vikala, jednog od najboljih stonotenisera Kaknja, a sponziri turnira bili su: AB Petrol, Amfora i Paragraf-Print.

Po završetku turnira u foajeu Doma kulture organizirana je zajednička večera i druženje uz muziku uživo, na kojem su evocirane uspomene i sklopljena nova prijateljstva, što je ovom turniru dalo posebnu dimenziju.

 

POBJEDNICI PO KATEGORIJAMA

Kategorija žena

1.Danijela Mujanović (Tuzla), 2. Matea Jelica (Jajce), 3. Idrija Redžepović 3.Natalija Debelnosić (Zenica).

Kategorija muškarci do 39. godina
1. Slaviša Zirojević (Istočno Sarajevo), 2.Edis Sarajlić (Jablanica), 3. Ivan Budeš (Jajce) 3.Edi Dželmo (Jablanica)

Kategorija 40-49.godina0_stonitenis_Diplome za Adnana i Rasima Ibrahimspahića uručio Marin Mijač113

1. Nahidin Mujezinović (Sarajevo), 2. Elmas Muatović (Zenica), 3. Rasim Ibrahimspahić (Kakanj), 3. Adnan Ibrahimspahić (Kakanj).

Kategorija 50-59.godina

1. Senad Čustović (Ilijaš), 2. Senad Šoše (Kakanj), 3. Saša Ilijev (Kakanj), 3. Dušan Stevanović (Zenica).

Kategorija 60-69.godina

1. Ilija Tomić (Zagreb), Kasim Cerić (Sarajevo), 3. Meho Hurić (Tuzla), 3. Osman Ibrahimspahić (Kakanj).

0_stonitenis_Diplome za Adnana i Rasima Ibrahimspahića uručio Marin Mijač114

Kategorija 70 + godina
1. Mato Medjedović (Zagreb), 2.Vojislav Dragoljević (Sarajevo), 3. Petar Tunjić (Kakanj), 3. Rizah Pašalić (Sarajevo).

KATEGORIJA PAROVI (Dubl)

1. Mato Medjedović/Ilija Tomić (Zagreb)
2. Rehan Memedović/Nahidin Mujezinović (Sarajevo)
3. Ivan Budeš/ Amer Kulovac (Jajce)
4. Elmas Muratović/Slaviša Zirojević (Zenica-Istočno Sarajevo).

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u