KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

Streljački klub Sretno se okitio medaljama

26.11.2017. - Osnaživanje i rehabilitacija osoba sa invaliditetom je naziv projekta u kojem su kroz sportske discipline učestvovali i kakanjski takmičari, a Streljački Klub Sretno se okitio i medaljama

sdsretnozavidovici

Tokom prethodnog vikenda u Zavidovićima su održani sportski susreti u više disciplina, kroz projekat Osnaživanje i rehabilitacija osoba sa invaliditetom. Takmičenja su se prilagodila i proslavi Dana državnosti BiH, a pored osoba sa invaliditetom, kao podršku projektu, učešće su uzele i ekipe koje se takmiče u ligaškim sportovima koji nisu direktno vezani za invalidski sport.

Pored takmičara iz Maglaja, Zavidovića, Olova, Tešnja i Tuzle, kakanjske sportiste su zastupali članovi Sportskog društva ratnih vojnih invalida Kakanj 92 i Streljačkog kluba „Sretno“ Kakanj.

Ekipu Streljačkog kluba „Sretno“ Kakanj su činili Hamza Karzić, Adin Bliznović i Ekredin Helja, koji su na osvojili ekipno drugo mjesto, a u pojedinačnoj konkurenciji Adin Bliznović je osvojio bronzu, dok je Ekredinu Helji pripalo srebreno odličje.

Sekretar Streljačkog kluba Sretno iz Kaknja, Ekredin Helja je između ostalog istakao je da pored ovog dijela koji je vezan za invalidski sport, kao podršku uključivanja osoba sa invaliditetom u sve društvene tokove, svojim nastupom podržao i naš streljački klub. Na ovo takmičenje smo došli sa mladim momcima Hamzom Karzićem i Adinom Bliznovićem što je za njih novo iskustvo, a rezultat u ovakvoj konkurenciji je iznenadio i nas same. Karzić je sa 114 krugova uz mojih 111 i Adinovim 126 doprinio osvajanju drugog mjesta ekipno, što je za svaku pohvalu, rekao je Helja.

Mi ćemo i dalje pored redovnih aktivnosti, nastojati da afirmišemo streljaštvo kod mladih osoba, posebno onih u školskim uzrastima, i naravno truduti se na proširenju kapaciteta streljane, kako bi se pridružili ligaškim takmičenjima posebno na nivou Kantonalne, a u budućnosti i Federalne lige u streljaštvu.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u