KakanjLive | Četvrtak, 04.06.2020. godine

Studentima obećano-studentima isplaćeno

01.11.2018. - Obećano – ispunjeno: Isplaćene 4 rate općinske stipendije i za 35 studenata koji su na konkursu za općinsku stipendiju ispunjavali uslove, ali nisu odmah dobili stipendiju zbog ograničenih novčanih sredstava planiranih za stipendiju

kakanj_007
Općina Kakanj isplatila je danas u jednom navratu 4 rate općinske stipendije u iznosu od 400 KM za 35 studenata koji su na konkursu za općinsku stipendiju ispunjavali uslove, ali nisu odmah dobili stipendiju zbog ograničenih novčanih sredstava planiranih za stipendiju. U međuvremenu je izvršen rebalans budžeta tako da su osigurana potrebna sredstva.

Ubrzo će svim studentima koji su ostvarili pravo na općinsku stipendiju, dakle i za prvih 100, i novih 35, biti isplaćene i preostale 4 rate općinske stipendije.

Podsjetimo, Općina Kakanj je i studentima koji su ostvarili pravo na kantonalnu stipendiju, a čiji je iznos manji od iznosa općinske stipendije, isplatila razliku tako da će i oni u konačnici dobiti iznos stipendije od 800 KM koliko iznosi i općinska stipendija. Procedura dodjele općinske stipendije je mogla biti i ranije završena, ali se čekao kraj procedure dodjele kantonalne stipendije kako bi se znalo koliko je studenata dobilo ovu stipendiju i koliko je novčanih sredstava potrebno da se isplati razlika kako bi i oni dobili isti iznos kao i oni koji su poslije ostvarili pravo na općinsku stipendiju.

Podsjetimo, Općina Kakanj isplaćuje stipendije i učenicima srednjih škola, učenicima sa posebnim potrebama, učenicima romske populacije, djeci poginulih rudara i djeci bez roditeljskog staranja.

PRESS OPĆINE KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u