KakanjLive | Ponedjeljak, 03.08.2020. godine

Svečano i radosno u novu školsku godinu

03.09.2019. - Uz školske svečanosti u Kaknju je svoje osnovno obrazovanje počelo 332 prvačića, a sve centralne škole posjetio je i načelnik Općine Kakanj, Aldin Šljivo

skola011
U kakanjskim osnovnim školama, prvog dana nove školske godine, svoje osnovno obrazovanje počelo je 332 prvačića. Najviše ih je upisano u Osnovnu školu “Mula Mustafa Bašeskija”, ukupno 98, a osam manje je u Osnovnoj školi “Hamdija Kreševljaković”, ukupno 90. Osnovna škola “15. april” dobila je novih 50 “đaka prvaka”, a OŠ “Ahmed Muradbegović” 39. U Osnovnoj školi “Omer Mušić” Brežani, upisano je 36 prvačića, a najmanje novih đaka dobila je Osnovna škola “Rešad Kadić” u Brnjicu ukupno 14.Sve osnovne šklole, u toku dana posjetio je načelnik Općine Kakanj, Aldin Šljivo, svim učenicima, roditeljima, učiteljima, učitelčjicama, nastavnicima i nastavnicama, čestitao je početak nove školske godine, a posebno prvačićima.

- Znam da je svaki početak težak, čak ponekad djeluje zastrašujući, ali ne brinite se, škola je vaš prijatelj, u njoj se radi, ali i zabavlja. Od danas, brigu o vama, uz vaše roditelje, preuzimaju i učitelji. Slušajte ih, budite dobri i radoznali, istražujte, pitajte, marljivo radite i družite se, rekao je ovom prilikom načelnik Šljivo i dodao:

skola012

- Ne zaboravite na osmijeh i na veselje. Često, zbog obaveza u školi, pa i kroz život, zaboravimo na osmijeh i zabavu. Svako jutro kada se probudite imate mnogo razloga za radost i optimizam. Neću vam nabrajati razloge, vjerovatno ćete kroz učenje u školskim klupama i kroz život, sami spoznati koji su to razlozi, ali danas najvažniji razlog zbog kojeg svi trebamo biti sretni jeste vaš početak nove školske godine. Hvala vama i roditeljima vašim što ostajete u ovoj našoj lijepoj Bosni i što želite da zajedno gradimo našu budućnost. Najbolji načini da učestvujete u kreiranuj budućnosti su puno učiti i raditi. S toga uživjate u školi, prikupljajte znanje i radne navike, poručio je Šljivo.

Đacima prvacima dodjeljeni su i besplatni udžbenici koji su dar Općine Kakanj, brenda “Moj san” i Izdavačke kuće „Vrijeme“. Općina Kakanj finanisra i troškove prevoza za učenike srednjih škola, dok troškove prevoza za učenike osnovnioh škola finansira Zeničko-dobojski kanton. Izvršena je i isplata novčane pomoći za nabavku udžbenika za 136 učenika iz porodica boračkih populacija.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u