KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Sveukupni pobjednik Rudarijade-Rudnik Kakanj

16.09.2018. - Poredak poslije sportskih takmičenja na Rudarijadi: Rudnik Kakanj prvi, drugi su sportsisti Rudnika Breza, a treći su takmičari Rudnika Kreka

Završeno je sportsko druženju rudara Federacije BiH, Rudarijada 2018, a koja je održana u subotu 15. septembra u Kaknju. Na Rudarijadi je učestvovalo oko 400 rudara-sportista iz: Zenice, Breze, Gornjeg Vakufa, Travnika-Bile, Tuzle, Đurđevika i Kaknja.

Rudari su se nadmetali u šest sportskih diciplina, a sveukupni pobjednik je sportski tim Rudnika Kakanj, koji je na kraju osvojio 90 poena, ispred sportista Rudnika Breza koji su imali 65 poena i Rudnika Kreka koji su ubilježili ukupno 50 poena. Pobjednički pehar, predsjedniku Rudničkog odbora sindikata Kakanj Abdelu Fazliću, uručio je predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika uglja Federacije BiH (SSSRRU F BiH)Sinan Husić. Na ovaj način kakanjski sportisti-rudari odbranili su titulu pobjednika prošlogodišnje Rudarijade i prelazni šampionski pehar zadržali u svojim vitrinama.

Rešad Omerhodžić predsjednik Skupštine SSSRRU Federacije BiH, uručio je pehar drugoplasiranoj ekipi Rudnika Breza, a član Predsjedništva SSSRRU Federacije BiH, Huso Lihović pehar je uručio trećeplasiranoj ekipi Rudnika Kreka iz Tuzle.

Sportski timovi rudnika su se takmičili u šest disciplina: pikadu, stonom tenisu, šahu, odbojci, navlačenju konopca i malom nogometu. U pikadu najbolja ekipa je iz Rudnika Gračanica Gornji Vakuf-Uskoplje. U stonom tenisu prvoplasirani je tim Rudnika Kakanj. Najbolji mješoviti odbojkaški tim je iz Rudnika Breza. Prvo mjesto u šahu pripalo je Kakanjcima. U najatratktivnijoj disciplini, navlačenju konopca, nepriksonoveni su bili konopaqši iz Rudnika Kreka. U malom nogometu pobjedili su nogometaši Rudnika Abiod Lolić iz Bile, pobjedivši u finalnoj utakmici tim Rudnika Breza.

Dodjeljeni su pehari i za najbolje ekipe u ferpleju: Đurđevik, Gračanica, Bila i Zenica.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u