KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Takmičari karate kluba Rei polagali za viša zvanja

30.12.2018. - Četrdeset dva takmičara karate kluba Rei su danas uspješno položili za viša zvanja u karateu. Klub dodijelio pehare i priznanja najuspješnijim takmičarima u 2018. godini.

Karate klub ''Rei'' danas je u Sali osnovne škole ''15. april'' u Kaknju upriličio polaganje za viša zvanja u karateu.Polaganju su pristupila 42 kandidata iz kakanjske sekcije kluba ''Rei'', a na kraju su svi kandidati položili za viša zvanja.

Ispitnu komisiju su pored glavnog trenera i predsjednika kluba, Eldina Džulića, majstor karatea, crni pojas 5.dan činili i Mirnes Odobašić, majstor karatea crni pojas, 1. dan i Denis Brdarević, majstor karatea, crni pojas 5. dan.

Na kraju svečanosti dodijeljena su i priznanja za najbolje takmičare kakanjske sekcije, a to su Laida Ganibegović i Ilhan Neimarlija osvajači medalja sa Svjetskog prvenstva. Pehari i priznanja dodijeljeni su i Našidu Velispahiću, Ajši Odobašić i Dženeti Jašarević za izuzetne rezultate u ovoj godini.

Specijalna priznanja za promociju kluba i pomoć u radu kluba dodijeljeni su novinarima Dženanu Hasagiću i Edisu Škulju.

-Izuzetno sam zadovoljan onim što su danas takmičari pokazali. Oni napreduju iz dana u dan i pred njima su, uvjeren sam mnoga uspješna takmičenja. Drago mi je da već sada imamo gotovo 400 takmičara u klubu, a već sam u kontaktima sa određenim sredinama i ljudima da naš klub postane još masovniji u narednoj godini. Naravno sve ovo bi bilo nemoguće bez mojih saradnika, trenera kojima također pripadaju velike zasluge za uspjeh svih naših takmičara, rekao je glavni trener i predjednik kluba Eldin Džulić u izjavi za naš portal dodavši kako je u planu zvanično osnivanje kluba jer kakanjska sekcija karate kluba Rei bilježi bolje rezultate od bilo kojeg karate kluba u Kaknju u posljednjoj deceniji.

Iz karate kluba Rei su najavili već u januaru otvoreno klupsko prvenstvo, a potom 17. februara 2019. godine i organizaciju međunarodnog takmičenja u Zenici, a potom i nastup na turniru u Sarajevu 23. februara 2019. godine. Vrijedi istači kako je karate klub ''Rei'' član WKF I WTK Saveza.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u