KakanjLive | Petak, 03.07.2020. godine

Takmičari TKD Nur osvojili devet medalja u Visokom

22.05.2017. - Na turniru u Visokom koji je okupio 261 takmičara iz 25 klubova takmičari kakanjskog taekwondo kluba Nur su osvojili devet medalja

nur2

Devet medalja za kakanjski Nur na takmičenju u Visokom 

Nakon sjajnog nastupa na državnom prvenstvu u Bugojnu takmičari kakanjskog taekwondo kluba Nur su ponovo oduševili svojim nastupom, ovaj put na ''Visoko Open-u 2017''.

Turnir je održan 20. maja 2017. godine, a kakanjski takmičaru su osvojili devet medalja. Organizator turnira ''Visoko Open'' koji je održan u KSC Mladost je bio TKD klub ''Crni labudovi'' iz Visokog, a turnir je održan za sve mlađe kadete, kadete, juniore i seniore. Učešće je uzelo ukupno 261 takmičar iz 25 klubova, a kakanjski klub je na turnriu nastupio sa 10 takmičara.

Zlato su osvojili: Adnan Mašić, Adna Berbić i Ismir Kovač. Srebro su osvojili: Davud Sarač, Lejla Hadžić, Rukajja Alajbegović, Anes Kovač i Ermin Lopo, dok je bronzanu medalju osvojio Rijad Sačić.

Za najboljeg mlađeg kadeta turnira proglašen je Ismir Kovač. Na turniru u Visokom sudila su i dva suca iz TKD kluba ''Nur'', a to su Adnan Kozlo i Sumeja Fejzić. Već narednog vikenda tri takmičara ovog kluba (Ismir Kovač, Adnan Haračić i Adnan Masić) očekuje nastup u Karlovcu u selekciji ZDK. 

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u