KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Takmičari TKD Nur treći na državnom prvenstvu u Bugojnu

15.05.2017. - Kakanjski taekwondo klub Nur je na državnom prvenstvu u Bugojnu u nedjelju 14. maja osvojio 13 medalja, tri zlatne, devet srebrenih i jednu bronzanu medalju

TKD NUR NOVA

Uspješan nastup kakanjskog Nura na državnom prvenstvu u Bugojnu

Bugojno je u nedjelju 14. maja 2017. godine bilo domaćin državnog prvenstva u taekwondou za sve kategorije, od najmlađih takmičara do mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora. Državno prvenstvo okupili je 470 takmičara u svim kategorijama iz cijele BiH, a kakanjski ''Nur'' je na prvenstvu nastupio sa 21 takmičarom.

U izuzetno jakoj konkurenciji kakanjski takmičari iz taekwondo kluba ''Nur'' su osvojili ukupno 13 medalja, tri zlatne, devet srebrenih i jednu bronzanu.

Zlatne medalje osvojili su: Nedžmin Berbić, Rejjan Mehinović i Adna Berbić. Srebro su osvojili Sumeja Fejzić, Adnan Haračić, Mirzet Delibašić, Evelin Piljug, Adnan Mašić, Amir Abaz, Faruk Čaluk, Ismir Kovač i Merjema Fejzić, dok je bronzu osvojila Sumeja Kevilj.

Na kraju turnira u Bugojnu mlađe kadetkinje kakanjskog Nura su u ukupnom plasmanu osvojile drugo mjesto, dok je Rejjan Mehinović dobila titulu najbolje mlađe kadetkinje na prvenstvu, a klub Nur u ukupnom plasmanu zauzeo treće mjesto

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u