KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Takmičarski i turnirski ritam u sjedećoj odbojci

22.04.2019. - Kakanjski prvoliogaš u sjedećoj odbojci je ušao u intenzivan ritam prvenstvenih i turnirskih utakmica

okitim

U četvrtak 18. aprila odigrana je zaostala utakmica XII kola Prve lige BiH u sjedećoj odbojci između ekipa KSO Bosna Zenica i OKI Kakanj 92,u kojoj su Kakanjci slavili 3:1. Po setovima: 21:25 25:21 26:24 25:21. Iz rezultata po setovima vidljivo je da je derbi ispunio očekivanja a utakmica je igrana u promjenjenom terminu jer su odbojkašik KSO bili na turniru u Njemačkom Hofenhajmu.

Tri dana poslije u subotu 21. aprila, u Brezi je takođe igran derbi rudarskih gradova Breze i Kaknja,u kojem su kakanjski odbojkaši takođe slavili 1:3.Po setovima 22:25 21:25 25:18 19:25.

- Uspjeli smo uvezati dvije vrlo važne pobjede, pred utakmicu sa Kalesijom u kojoj bi pobjedom zacementirali sredinu tabele, i mirnije sačekali slijedećih pet kola. Inače zbog male bodovne razlike
bili bi u opasnoj zoni, ali ovih šest bodova nam diže samopouzdanje tako da idemo dosta motivisani u meč sa Kalesijom narednog vikenda, izjavio je Almin Mašić igrač OKI Kakaknj 92.

okitekst

Poslije utakmice sa OKI Kalesijom, slijedi XXV Memorijalni turnir u sjedećoj odbojci Šehidi Kaknja 2019. i Turnir u sjedećoj odbojci Majski dani otpora u Brezi, te gostvanje Igmanu u Hadžiće,a potom dvije utakmice kući sa Tigrom iz Banovića i ekipom Čelića. Poslijednje kolo Kaknjci su gosti u Brezi,ovaj put kod ekipe SKISO Breza 304.

Realizacijom Kantonalnih tranši namjenjenih za takmičenja osoba sa invaliditetom, počinju i takmičenja u streljaštvu, kuglanju, pikadu, bočanju za osobe sa invaliditetom.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u