KakanjLive | Četvrtak, 04.06.2020. godine

Takmičili se stonoteniseri sa invaliditetom

14.08.2018. - U Brezi održano Dvadesetprvo kantonalno prvenstvo u stonom tenisu za osobe sa inaliditetom. Kaknjski predstavnici Hariz Dautbašić i Samir Mehinović osvojili medalje

U organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom ZDK, i tehničkoj organizaciji SSRI Breza u Brezi je održano XXI Kantonalno prvenstvo osoba sa invaliditetom. U ekipnom plasmanu najbolji su bili stonoteniseri iz Visokog, druga je ekipa SSRI Zenica, dok je trečćeplasirani SSRI Maglaj.

Kad je upitanju pojedinačni nastup Hariz Dautbašić iz ekipe SD RVI Kakanj 92 je osvoji bronzanu medalju u kategoriji povrede donjih ekstremiteta, a inače za kakanjsku ekipu na ovom prvenstvu još su nastupili Elvedin Beganović -opšta kategorija, Samir Mehinović-donji ekstremiteti potkoljena, koji je osvojio odlično treće mjesto u konkurenciji trideset šest takmičara.Vođa ekipe bio je Hajrudin Zekić.
Sportisti sa invaliditetom su se takmičili u kategoriji: paraplegičara, donjih ekstremiteta-nadkoljena i potkoljena kategorija,gornjih ekstremiteta,kao i u opštoj kategoriji.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u