KakanjLive | Četvrtak, 16.07.2020. godine

Tri časa u Javnoj ustanovi KSC Kakanj

03.10.2018. - Iz Javne ustanove KSC Kakanj, nastavljaju sa projektom za kakanjske učenike pod nazivom Tri časa u JU. Školama sa pšodručja Kaknaj se nudi više projekata za nastavu izvan školskih zgrada, a ponuda obuhvata besplatan prijevoz + sendvič. Svi zainteresovani profesori i nastavnici mogu se za više informacija javiti na 032/771-920

tricasatekstSa prošlogodišnje realizacije projkta "Tri časa u JU"

Projekat “Tri časa u JU” nastavlja u mjesecu oktobru tekuće godine, a podrazumijeva posjetu u Muzej Kaknja gdje učenici imaju priliku upoznati se sa četiri stalne postavke, te svim interesantnim eksponatima koji se nalaze u muzeju. Zatim organizaciju časa u lapidariju o stećcima. U Dom kulture učenici će pogledati animirani film ili pozorišnu predstavu Škole glume. Škole mogu birati koje sadržaje žele vidjeti u JU. U ponudi su sadržaji u Muzeju Kaknja, Domu kulture, Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti ili Sportskoj dvorani gdje pretežno mogu odabrati čas kuglanja u Kuglani.

Glavni cilj projekta je da učenici pored tradicionalnog vida nastave imaju priliku da se educiraju i na drugačiji način. Važno je da se od malih nogu stekne navika posjećivanja institucija kulture.

U pitanju je svakako projekat koji je naišao na pozitivne reakcije i mnogobrojne pohvale od strane nastavnika, učenika ali i njihovih roditelja.U narednih deset dana ekipa JU KSC Kakanj će posjetiti sve škole na području općine Kakanj i dogovarati sa nastavnicima i profesorima o terminima dolazaka učenika kao i usaglašavanje detalja za one učenike koji su udaljeniji od JU KSC Kakanj. Imamo i određene pogodnosti za udaljenija mjesta kao i nastavak projekta “Putujuće pozorište”, bitno je samo da se pokaže dobra volja.
“Tri časa u JU” ove godine su dio programa obilježavanja “Dječije nedjelje” koja obuhvata realizaciju aktivnosti i događaja u periodu od 08.10. do 15.10.2018. godine. Kakanjskim školama se nudi da sami odaberu sadržaje. Mogu birati pozorišnu predstavu Škole glume, mlađe grupe polaznika pod nazivom “Dr. Dolittle” u trajanju od 45 minuta. Zatim pozorišna predstava Škole glume, starije grupe polaznika pod nazivom “Čudni događaji u noći muzeja” u trajanje je 90 minuta.

Za izbor nastavnicima i učenicima nudi se i posjeta Muzeju Kaknja, sa akcentom na novu arheološku postavku “Prošlost Kaknja od prethistorije do kraja srednjeg vijeka”. Osim mogućnosti gledanja eksponata, učenicima će biti upriličeno i predavanje historijskog karaktera od strane osoblja u Muzeju Kaknja. Obilazak sa predavanjem je u trajanju od 45 minuta.

Čas u Kuglani KSC je sportski izbor u trajanju od jednog školskog časa, a podrazumijeva obilazak kompletne Sportske dvorane KSC Kakanj uz predavanje o osnovama kuglanja te praktičan prikaz i mogućnost kuglanja za sve zainteresovane.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u