KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

U derbiju kola Rudar savladao Revitu

30.09.2018. - Derbi trećeg kola kuglaške Premijer lige koji je igran između kakanjskog Rudara i banjalučke Revite pripao je Kakanjcima koji su slavili sa visokih 6:2. Pobjeda nad aktuelnim prvakom države bila je sjajna uvertira za NBC Pokal koji će se održati u Apatinu od 1. do 6. oktobra.

001

Treće kolo kuglaške Premijer lige Bosne i Hercegovine donijelo je istinski derbi, duel kakanjskog Rudara i aktuelnog prvaka BiH, banjalučke Revite. Na kraju su Kakanjci slavili visoku pobjedu rezultatom 6:2.

U prvoj izmjeni za kakanjski tim nastupili su Muamer Bešić i Kemal Karahodžić protiv Đorđe Mandića i Đorđe Paštara. Bešić (573) je slavio protiv Mandića (551), dok je mladi Karahodžić (543) poražen od dosta iskusnijeg Paštara (581).

I nakon druge izmjene bilo je neizvjesno. Eldar Turudija (557) je izgubio od Mladena Džajića (562), do kje Nermin Hrustemović (549) savladao Vladimira Gurešića (535) i u posljednju izmjenu se ušlo sa rezultatom 2:2 i sedam čunjeva prednosti za goste.

U posljednjoj izmjeni Amar Alagić (544) je savladao kombinaciju Slavko Prijić/Diniša Andrić (509), dok je novi poen Rudaru donio Dinko Dundić (550) koji je savladao Željka Vajkića (532) i Kakanjci su upisali visoku pobjedu od 6:2. Alagić i Dundić su nadoknadili sedam čunjeva zaostatka i u konačnici oborili 53 čunja od svojih protivnika što je bilo i više nego dovoljno za veliku pobjedu Kakanjaca koji su nakon tri kola na maksimalnom učinku.

U narednom kolu Rudar će igrati protiv Posušja, ali prije toga ekipa Seida Zeca već sutra (1.oktobra 2018. godine) putuje u Apatin na NBC Pokal na kojem će učestvovati 24 ekipe iz 15 zemalja svijeta. Kakanjci se nadaju da će dostojno predstaviti Kakanj, ali i Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom Kupu i da će završiti među deset najboljih ekipa.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u