KakanjLive | Petak, 25.09.2020. godine

U kultnom centru Europa počeo VIVA film festival

12.09.2018. - Četvrti Internacionalni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma VIVA FILM FESTIVAL 2018, koji se održava od 12 – 16.09.2018. u Sarajevu i 11 drugih gradova BiH zvanično je otvoren i u Kaknju

vivaeuropa
Dokumentarni filmovi se prikazuju u kultnom školskom centru “Europa” u vremenskom terminu od 10:00 do 15:00 sati. U srijedu se počelo sa filmovima o turizmu, a već u četvrtak se prikazuju filmovi iz oblasti religije, zatim ekologije i posljednji dan namijenjen je za kategoriju omladinski film koji je nastao kao rezultat Viva radionica u kojoj su učestvovali i mladi iz Kaknja koji su snimili film “Kakanj, grad dobrih ljudi”. Na zvaničnoj stranici VIVA FILM FESTIVALA postoji mogućnost glasanja za omiljeni dokumentarni film iz kategorije omladinski film.

Već tri godine Kakanj je festivalski centar u kojem se održava VIVA film festival religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma. Kao nastavak ove lijepe festivalske priče u Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj (JU KSC), održane su tri VIVA radionice “Dokumentarni film, od ideje do realizacije”.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u