KakanjLive | Subota, 31.10.2020. godine

U samoizolaciji skoro dvije hiljade osoba

24.03.2020. - U Zeničko-dobojskom kantonu 1.950 osoba je u samoizolaciji i nema prostora za paniku, ali ćr broj zaraženih vjerovatno rasti

bolnica-zenica

Vjerovatno će broj zaraženih u budućem periodu uvećati, a mi trebamo i mislimo da smo i na dobrom putu, da širenje virusa usporimo, kazao je kantonalni ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u ZDK-u

- Stanje na terenu vezano za širenje bolesti koronavirusom u Zeničko-dobojskom kantonu nepromijenjeno je u odnosu na dan ranije, kada je u evidentirana peta zaražena osoba u tom kantonu. U ovom trenutku 1.950 osoba iz ZDK-a se nalazi u samoizolaciji. Apsolutno nema prostora za bilo kakvu paniku, ali ima prostora da se svi odgovorno ponašamo, kazao je na današnjoj press-konferenciji u Zenici dr. Adnan Jupić, kantonalni ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u ZDK-u.

On je dodao da će se vjerovatno broj zaraženih u budućem periodu uvećati, a da “mi trebamo i mislim da smo i na dobrom putu, da širenje virusa usporimo”.

Jupić je pojasnio da je jedan pacijent, kod kojeg je pogoršano zdravstveno stanje, ali nije vitalno ugrožen, iz izolatorija prebačen na Odjel za zarazne i infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica, te da su dvoje zaraženih bez ikakvih simptoma, a dvoje sa blažim simptomima.

Na konferenciji za novinare obratili su se i dr. Ednan Drljević, načelnik Odjela za zarazne i infektivne bolesti u Kantonalnoj bolnici Zenica, dr. Rasim Skomorac, direktor Kantonalne bolnice Zenica i dr. Hasan Škiljo, direktor Opće bolnice Tešanj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u