KakanjLive | Utorak, 14.07.2020. godine

U Subotu džudo turnir-KAKANJ OPEN 2016

08.12.2016. - U organizaciji Džudo kluba Kakanj u subotu 10.decembra/prosinca u Sportskoj dvorani održat će se tradicionalni, deveti po redu, turnir pod nazivom „KAKANJ OPEN 2016“.

Prema informacijama iz Džudo kluba Kakanj, najavljen je dolazak preko 20 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Njemačke i Hrvatske i očekuje se rekordan broj učesnika u dvorani KSC Kakanj.

-Već devetu godinu zaredom naš klub na kraju godine organizira turnir, koji je uvršten u kalendar Džudo saveza BiH i koji je kao takav postao prepoznatljiv i svake godine je masovniji i kvalitetniji.Izvršili smo sve organizacione pripreme i ovogodišnji turnir bi mogao biti najkvalitetniji, kako u organizaciji, tako i po broju takmičara.Cilj organizacije našeg turnira je promocija sporta, zdravlja, sportskog druženja i omasovljena sporta kako u našem gradu tako i široj regiji,istakao je predsjednik kluba Fuad Čatić.

Džudo klub „Kakanj“ će na ovom turniru biti zastupljen sa dvdeset takmičara, od kojih se očekuje uspješan nastup i osvajanje nekoliko medalja.
Zahvaljujući pomoći sponzora i donatora, obezbijeđene su medalje i diplome za sve takmičare koji osvoje jedno od prva tri mjesta u svojoj kategoriji, kao i pehari za najuspješnije klubove.

plakat_JUDO 22

Iz Džudo kluba Kakanj pozivaju sve ljubitelje sporta da posjete na ovaj tradicionalni turnir, koji je međunarodnog karaktera.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u