KakanjLive | Ponedjeljak, 06.12.2021. godine

Uspješan start rukometaša Kaknja

26.09.2016. - Na otvaranju nove sezone, pojačana ekipa Kaknja uvjerljivo je savladala Bosnu TS iz Tešnja i najavila da će ponovo biti kandidat za osvajanje prvog mjesta

Susret dva neravnopravna protivnika protekao je u dominacijih domaćih rukometaša.Čvrstom igrom u odbrani i organiziranim napadom, ekipa Kaknja je već u prvom dijelu igre stekla veliku prednost (20:10) i najavila katastrofu gostiju. Domaći su na kraju slavili sa 15 golova razlike, a pobjeda bi sigurno bila daleko uvjerljivija da trener Nedžad Zaimović nije u posljednjih desetak minuta igrao s rezervnom postavom, koju su sačinjavale domaće mlade snage, od koji su odskakali efikasni Selmin Zahirović, Amar Amitović i Admir Bjelopoljak, kao i golman Mevludin Čehajić.

U ekipi Kaknja debitiralo je čak sedam novih igrača. Najbolji utisak ostavio je srednji bek Amer Denjo, solidni su bili i golman Miodrag Čutura, kao i Adi Đuhera, Milan Glumičić i Dragan Martinović, dok je lijevoruki Mario Grab imao najmanju minutažu. Najefikasniji je bio Admir Purić sa 9 poghodaka, dok su Martinović, Đuhera i mladi Selmin Zahirović postigli po pet pogodaka. Kod Bosne TS nešto bolji bili su Tarik Zilkić (7), Adin Bijelić (5) i Emir Mujkanović (4).

-Razlika u kvaliteti bila je očita. Bili smo mnogo bolji i do pobjede došli rutinski. Svi igrači su imali zapaženu minutažu jer nam je to dozvoljavao rezultat, odnosno rano stečena uvjerljiva prednost. Naravno, zadovoljan sam jer moji igrači nisu potcijenili protivnika , igrali su disciplinirano i odgovorno, dali do znanja da će igrati zapaženu ulogu u novoj sezoni u kojoj imamo velike ambicije, istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.

Kakanj-Bosna TS 40:25

Dvorana KSC u Kaknju.Gledalaca 200. Sudije: Irhad Mešić (Sarajevo) i Ognjen Šatordžija (Zenica). utakmice: Nermin Salkanović(Zenica).

KAKANJ: Čutura, Čehajić, Grab 1, Mehić 1, Martinović 5, Čobo, Bjelopoljak 3, Sužanj, Amitović 2, 3, Bašić 3, Glumičić 3, Đuhera 5, Sabljaković, Zahirović 5, Purić 9. Trener:Nedžad Zaimović.
BOSNA TS: Sinanović, Okić 2, Mujkanović 4, Mujanović, Karahasanović 2, Omahić 4, Zilkić 7,Bijelić 5, Jaćimović, Kasumagić, Dolamić 1, Softić. Trener:Avdija Adžamija.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u